dc.contributor.author | Καβουρίδου, Ευθυμία | el |
dc.date.accessioned | 2015-11-24T21:01:55Z | |
dc.date.available | 2015-11-25T03:15:38Z | |
dc.date.issued | 2015-11-24 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14413 | |
dc.title | Διαδικασία παραγωγής & ποιοτικά χαρακτηριστικά του τσίπουρου (επιχείρηση Κωστέας) | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | el |
heal.secondaryTitle | el | |
heal.keyword | Αποστάγματα | el |
heal.keyword | Αλκοόλ | el |
heal.keyword | Παραγωγή | el |
heal.keyword | Ποιότητα | el |
heal.contributorName | el | |
heal.language | gre | el |
heal.access | free | el |
heal.accessText | el | |
heal.license | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | el |
heal.fileFormat | * | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννησου | el |
heal.publicationDate | 2010-01-01 | el |
heal.abstract | Η παραγωγή του τσίπουρου χάνεται μέσα στο βάθος του χρόνου, λέγεται όμως πως ξεκίνησε τον 14° αιώνα στο Άγιο όρος από μοναχούς που διαβιούσαν εκεί. Με τα χρονιά εξαπλώθηκε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως στην Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία και την Κρήτη. Το τσίπουρο είναι ελληνικό ποτό το οποίο ξεκίνησε την πορεία του από τον Τίρναβο.Μέχρι τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα η παραγωγή τσίπουρου γινόταν αποκλειστικά «κατ’οίκον», δεν υπήρχε δηλαδή μαζική βιομηχανική παραγωγή. Από παλιά, ένα άχρωμο αλκοολούχο παράγεται και πίνετε κάθε χρόνο σε ολόκληρη την Μεσόγειο.Στην Ελλάδα η πώληση αποσταγμάτων στέμφυλων για απευθείας κατανάλωση ήταν απαγορευμένη μέχρι το 1988. Μόνον οι αμπελουργοί σε ορισμένες περιοχές είχαν το δικαίωμά να αποστάζουν και να εμπορεύονται, σε τοπικό επίπεδο, τα στέμφυλα. Επιτρέπονταν η πώληση του αποστάγματος. Το απόσταγμα στέμφυλων στην Ελλάδα ονομάζεται τσίπουρο. Τσίπουρα είναι τα στέμφυλα. | el |
heal.advisorName | Ζακυνθινός, Γεώργιος | el |
heal.advisorName | Κουτρουμπής, Φώτιος | el |
heal.committeeMemberName | el | |
heal.academicPublisher | ΤΕΙ Πελοποννήσου | el |
heal.numberOfPages | 68 | * |