Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Επεξεργασία πορτοκαλοχυμού με τελικό προϊόν σκόνη πορτοκαλιού

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Γαλιώτος, Αθανάσιος el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:01:57Z
dc.date.available 2015-11-25T03:15:39Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14416
dc.title Επεξεργασία πορτοκαλοχυμού με τελικό προϊόν σκόνη πορτοκαλιού el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Πορτοκάλια el
heal.keyword Χυμοί φρούτων el
heal.keyword Επεξεργασία el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2010-01-01 el
heal.abstract Στην παρούσα μελέτη έγινε διερεύνηση και περιγραφή των τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή διαυγασμένου χυμού από πορτοκάλια σε σκόνη. Η διερεύνηση και η επιλογή των τεχνολογιών έγινε κατόπιν βιβλιογραφικής έρευνας.Μετά την επιλογή της κατάλληλης πρώτης ύλης, τα στάδια που περιλαμβάνονται στην γραμμή παραγωγής είναι το πλύσιμο των καρπών για την απομάκρυνση των ακαθαρσιών, η διαλογή με βάση τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους και η απόρριψη των ελαττωματικών καρπών. Ακολουθεί η χυμοποίηση και η ταυτόχρονη εξαγωγή των ελαίων από την φλούδα του πορτοκαλιού, η διήθηση του εξαγόμενου χυμού για απομάκρυνση του μεγαλύτερου μέρους των στερεών σωματιδίων που υπάρχουν σ' αυτόν, η διαύγαση του με προσθήκη πηκτινολυτικών ενζύμων και η επιπλέον διήθηση του για απομάκρυνση των στερεών σωματιδίων που υπολείπονται σε αυτόν. Στη συνέχεια γίνεται η παστερίωση του διαυγασμένου χυμού για καταστροφή των μικροοργανισμών και για αδρανοποίηση των ενζύμων , η συμπύκνωση του παστεριωμένου χυμού για μείωση της υγρασίας και αύξησης των διαλυτών στερεών του, η απομόνωση των αρωματικών συστατικών από τον παραγόμενο ατμό της συμπύκνωσης, η ξήρανση του συμπυκνωμένου χυμού με εκνέφωση για την μετατροπή του σε σκόνη, η ανάμιξη της παραγόμενης σκόνης με τα αρωματικά συστατικά που απομονώθηκαν για επαναφορά του αρώματος και της γεύσης στο τελικό προϊόν και τέλος η συσκευασία του τελικού προϊόντος κάτω από ασηπτικές συνθήκες στους κατάλληλους περιέκτες. Με βάση τις πιο πάνω διεργασίες, παραθέτονται οι διάφοροι τύποι συσκευών που μπορούν να ρησιμοποιηθούν για την διεκπεραίωση τους και αφού αξιολογηθούν, επιλέγονται οι πιο κατάλληλες.Μετά την επιλογή της βέλτιστης τεχνολογίας και των κατάλληλων συσκευών που θα την πλαισιώσουν γίνεται απεικόνιση της γραμμής παραγωγής σε ένα διάγραμμα ροής με την χρήση του λογισμικού Super Pro Designer 6.0.Η επιλεγμένη τεχνολογία υπερτερεί των άλλων τεχνολογιών γιατί οι διεργασίες που περιλαμβάνει διαδέχονται σωστά η μία την άλλη στη γραμμή παραγωγής και χρησιμοποιούνται οι πιο σύγχρονοι και διαδεδομένοι τύποι συσκευών ώστε να έχει το τελικό προϊόν την βέλτιστη ποιότητα, χωρίς δηλαδή να χάσει ο χυμός και αργότερα η σκόνη πολλά από τα θρεπτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της πρώτης ύλης. el
heal.advisorName Λιναρδόπουλος, Χρήστος el
heal.advisorName Δημητρακόπουλος, Άγγελος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 60 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές