Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Επίδραση της τροποποιημένης ατμόσφαιρας στα ποιοτικά χαρακτηριστικά (ελάχιστα επεξεργασμένου) βιολογικού μπρόκολου ποικιλίας Marathon

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Παπαθανασίου, Ελένη el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:01:59Z
dc.date.available 2015-11-25T03:15:41Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14420
dc.title Επίδραση της τροποποιημένης ατμόσφαιρας στα ποιοτικά χαρακτηριστικά (ελάχιστα επεξεργασμένου) βιολογικού μπρόκολου ποικιλίας Marathon el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Μπρόκολα el
heal.keyword Βιολογική καλλιέργεια el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2010-01-01 el
heal.abstract Η μελέτη της επίδρασης της τροποποιημένης ατμόσφαιρας (MAP) στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του βιολογικού μπρόκολου (Brassica olerácea var. Italika L.) πραγματοποιήθηκε σε σπορόφυτα που αναπτύχθηκαν στο αγρόκτημα του Εργαστηρίου Λαχανοκομίας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Τα φυτά καλλιεργήθηκαν σε γλάστρες όγκου 11 L στις 22 Οκτωβρίου του 2009. Η θερμοκρασία αποθήκευσης ήταν 0°C και 5°C και οι χειρισμοί που εφαρμόσθηκαν ήταν: συσκευασία με φιλμ πολυαιθυλενίου χαμηλής πυκνότητας πάχους 30 μπι (LD-30), και επικάλυψη με PVC.Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι: η πλαστική συσκευασία μείωσε την περιεκτικότητα του Ο2 και αύξησε αυτού του CÜ2 . Η χαμηλή συγκέντρωση Ο2 διατηρεί το πράσινο χρώμα .Τα ανθίδια που ήταν συσκευασμένα με PVC και στις δύο θερμοκρασίες συντήρησης παρουσίασαν πενταπλάσια απώλεια βάρους σχετικά με αυτά που ήταν συσκευασμένα σε φύλλα Ρ.Ε.Όσον αφορά την ολική χλωροφύλλη μπορούμε να πούμε ότι τα υψηλότερα ποσά είχαν τα ανθίδια που συντηρήθηκαν στους 0°C και ήταν συσκευασμένα σε PELD 30 και την χαμηλότερη είχαν αυτά που καλύφθηκαν με PVC στους 5°C.Τέλος οι πλαστικές συσκευασίες και η κάλυψη με PVC κατέστησαν τα ανθίδια εμπορεύσιμα μέχρι και το τέλος της συντήρησης (14η ημέρα) όπως αυτό προκύπτει από την αξιολόγηση μίας ομάδας έμπειρων κριτών. el
heal.advisorName Μανωλοπούλου, Ελένη el
heal.advisorName Ρεκούμη, Κωνσταντίνα el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 62 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές