Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Επίδραση παραγωγικής διαδικασίας στα επίπεδα μυκοτοξινών σε γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Καλογεριάς, Αναστάσιος Άλκης el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:02:01Z
dc.date.available 2015-11-25T03:15:45Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14423
dc.title Επίδραση παραγωγικής διαδικασίας στα επίπεδα μυκοτοξινών σε γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Τοξίνες el
heal.keyword Τρόφιμα el
heal.keyword Εδώδιμα προϊόντα el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2010-01-01 el
heal.abstract Οι μυκοτοξίνες, όπως λέει και το όνομά τους, είναι τοξικά προϊόντα μυκητών (μούχλας) που αναπτύσσονται στα τρόφιμα. Από αυτές οι πιο γνωστές είναι οι αφλατοξίνες, οι ωχρατοξίνες κ.ά. Η αφλατοξίνη, Β 1(ΑΦΒ 1) είναι από τα πιο ισχυρά καρκινογόνα που υπάρχουν στη φύση. Η ΑΦΒ 1 μεταβολίζεται μέσα στον οργανισμό των ζώων και του ανθρώπου σε αφλατοξίνη Μ 1 (ΑΦΜ 1), η οποία απομακρύνεται με το γάλα. Τόσο η Αφβ 1 όσο και Αφμ 1 είναι γονιδιοτοξικές. Η ωχρατοξίνη έχει συσχετιστεί με νεφροπάθειες.Για να γίνει βιοσύνθεση στο αρχικό προϊον, όπως π.χ. καλλιέργειες δημητριακών θα· πρέπει να ισχύουν πολλοί παράγοντες αυτόχρονα: 1. Περιβαλλοντικοί παράγοντες (θερμοκρασία, υγρασία).2. Η φύση του υποστρώματος του τροφίμου. 3. Ο μύκητας, να είναι ικανός να βιοσυνθέσει μυκοτοξίνες.4. Σημαντικοί είναι και οι μηχανισμοί αντίστασης που εμφανίζουν τα φυτά ύστερα από μία προσβολή από μύκητες.Επομένως μόνο κάτω από ένα συνδυασμό των πλέον ευνοϊκών συνθηκών είναι δυνατόν να γίνει βιοσύνθεση μυκοτοξινών και αυτό σημαίνει ότι το φαινόμενο μπορεί να ποικίλει από χώρα σε χώρα. Επίσης ποικίλει ανάλογα με την εποχή και τις κλιματολογικές συνθήκες μιας χώρας.Ο σκοπός αυτή της εργασίας είναι να μελετίσουμε την ανάπτυξη και την παραγωγή Αφλατοξινών και Ωχρατοξίνης Α από τους μύκητες Α. βανιιχ και Α. οα^οηαΓΪΜ σε σιτάρι και ρύζι εμπορίου ,καθώς και την ανάπτυξη και την παραγωγή Ωχρατοξίνης Α σε συνθετικό υπόστρωμα σταφυλιού από τον μύκητα Α. ΟαϊΒοηαν 'ιιΐϋ. el
heal.advisorName Φαρμάκης, Λάμπρος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 58 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές