Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Τεχνολογία και επεξεργασία των προϊόντων της βιομηχανικής τομάτας

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μηλιτσοπούλου, Κωνσταντίνα el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:02:04Z
dc.date.available 2015-11-25T03:15:48Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14430
dc.title Τεχνολογία και επεξεργασία των προϊόντων της βιομηχανικής τομάτας el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Τομάτες el
heal.keyword Βιομηχανική παραγωγή el
heal.keyword Συσκευασία el
heal.keyword Τυποποίηση el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2011-01-01 el
heal.abstract Η καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας στην Ελλάδα αποτελεί ένα σπουδαίο κομμάτι της γεωργίας. Η παραγωγή προϊόντων βιομηχανικής τομάτας από τις μεταποιητικές μονάδες βρίσκεται σε ικανοποιητικό στάδιο και η παρουσία και η στήριξη της πολιτείας αποτελούν θεμέλιους λίθους στην προώθηση και διάθεσή τους στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Η παρούσα διατριβή αναφέρεται στην επεξεργασία και τη μεταποίηση των προϊόντων της βιομηχανικής τομάτας. Συγκεκριμένα, παρουσιάζει με σαφή τρόπο, όλη εκείνη τη διαδικασία που χρειάζεται ένα προϊόν από τη στιγμή της καλλιέργειάς του είτε στον αγρό είτε σε προστατευμένους χώρους έως ότου αποκτήσει τη τελική του μορφή και είναι διαθέσιμο στους καταναλωτές. Χαρακτηριστικά, η δομή της πτυχιακής αναπτύσσεται σε τρία κεφάλαια. Δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην παραγωγή προϊόντων βιομηχανικής τομάτας, καθώς επίσης και στις διαδικασίες που ακολουθούνται ώστε να παραχθεί ένα ασφαλέστερο προϊόν σύμφωνα με τους κοινοτικούς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς.Στο πρώτο κεφάλαιο δίνονται στον αναγνώστη τα χαρακτηριστικά και οι μέθοδοι που πραγματοποιούνται στην καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας. Επίσης, γίνεται αναφορά στην ολοκληρωμένη διαχείριση και στα μέσα που αναπτύσσει για τη δημιουργία γεωργικών προϊόντων, όπως είναι για παράδειγμα η βιομηχανική τομάτα.Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζονται όλοι εκείνοι οι παράγοντες και οι φορείς που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της βιομηχανικής τομάτας, όπως είναι οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η δημιουργία και η στήριξη της ΚΑΠ, η οργάνωση ομάδων παραγωγών κ.λ.π. Είναι σημαντικό να αναφερθεί η απήχηση της βιομηχανικής τομάτας τόσο στη βιολογική γεωργία, όσο και στις εφαρμογές της στα δρώμενα της ιατρικής επιστήμης.Στο τρίτο κεφάλαιο, αναφέρεται το κύριο κομμάτι της διατριβής που είναι η επεξεργασία και η μεταποίηση προϊόντων βιομηχανικής τομάτας. Γίνεται μια αναφορά στο κόστος αυτής της καλλιέργειας και δίνεται ο ορισμός της μεταποίησης. Στη συνέχεια καταγράφονται τα στάδια της βιομηχανικής επεξεργασίας της τομάτας και αναφέρονται τα πιο γνωστά καταναλωτικά προϊόντα της.Στόχος της παρούσας πτυχιακής είναι να αναδείξει τον τρόπο που παρασκευάζονται και χρησιμοποιούνται τα προϊόντα της βιομηχανικής τομάτας. Επιπλέον, θέλει να προβληματίσει την τοπική κοινωνία στη δημιουργία ασφαλέστερων προϊόντων για τους καταναλωτές και να εξηγήσει σε μεγάλο βαθμό την αντιμετώπιση πολλών χρόνιων και μη ασθενειών που βασανίζουν τους ανθρώπους σήμερα, μέσα από μελέτες που διεξάγονται από επιστήμονες στα προϊόντα της τομάτας. el
heal.advisorName Ρεκούμη, Κωνσταντίνα el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 88 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές