heal.abstract |
Η εργασία είναι κατατετμημένη σε 4 κεφάλαια: Στο πρώτο κεφάλαιο, έπειτα από τα ιστορικά στοιχεία παρατίθεται η διατροφική αξία των νωπών και ξηρών σύκων, η καλλιέργεια, οι εδαφοκλιματικές απαιτήσεις, οι τεχνικές καλλιέργειας, οι ποικιλίες της συκιάς, οι εχθροί και οι ασθένειες και η βιοκαλλιέργεια. Στο δεύτερο και εκτενέστερο κεφάλαιο γίνεται λόγος για το παρόν του αναφερόμενου και αναλυόμενου θέματος, όπου βέβαια δεσπόζει η ιστορία της Συκικής καθώς και ο ρόλος της στη μεταποίηση και εμπορία των σύκων. Εν συνεχεία διαιρούνται σε μικροενότητες οι διαδικασίες μεταποίησης με τις οποίες ακολουθεί αναλυτική περιγραφή των μετασυλλεκτικών χειρισμών από την συγκομιδή έως και την κατανάλωση, ενώ στο τρίτο κεφάλαιο αναλύονται οι μελλοντικές δράσεις της Συκικής. Το τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο περιλαμβάνει συμπεράσματα τόσο στηριγμένα σε προσωπικές απόψεις-κρίσεις-θέσεις όσο και σε άλλων καταρτισμένων ειδικών στο θέμα και το είδος της μελέτης. Στο τέλος σημειώνεται και παρατίθεται η βιβλιογραφία. |
el |