dc.contributor.author |
Γάτσιου, Μαρία |
el |
dc.date.accessioned |
2015-11-24T21:02:10Z |
|
dc.date.available |
2015-11-25T03:15:50Z |
|
dc.date.issued |
2015-11-24 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14438 |
|
dc.title |
Παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού του κτηνοτροφικού μπιζελιού υπό βιολογικές συνθήκες |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
el |
heal.secondaryTitle |
|
el |
heal.keyword |
Σπόροι για σπορά |
el |
heal.keyword |
Παραγωγή |
el |
heal.keyword |
Βιολογική γεωργία |
el |
heal.contributorName |
|
el |
heal.language |
gre |
el |
heal.access |
free |
el |
heal.accessText |
|
el |
heal.license |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα |
el |
heal.fileFormat |
PDF |
* |
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννησου |
el |
heal.publicationDate |
2011-04-01 |
el |
heal.abstract |
Τα τελευταία χρόνια γίνονται συνεχείς αναφορές στους λόγους, στις επιπτώσεις αλλά και στους τρόπους αντιμετώπισης της ρύπανσης που έχει υποστεί ο πλανήτης, κυρίως τον 19° και 20ο αιώνα (μετά βιομηχανική επανάσταση). Η βελτίωση των συνθηκών της ζωής είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση του μέσου όρου επιβίωσης των ανθρώπων και επομένως την αύξηση του πληθυσμού της γης. Η ανάγκη όμως αύξησης της ποσότητας όσο και η παραγωγή προϊόντων με καλύτερα οπτικά χαρακτηρίστηκα σε συνδυασμό με την φυσική κλίση του ανθρώπου να καταφεύγει στην εύκολη λύση οδήγησαν στην χρήση διαφόρων χημικών ουσιών, η συσσώρευση των οποίων αλλοίωσε την γεύση (μπανάνες χωρίς άρωμα και γλυκύτητα), παραμόρφωσε το μέγεθος (ροδάκινα σε μέγεθος μικρού πεπονιού) και άλλες πιο σημαντικές επιπτώσεις που αφορούν την υγεία και τη μακροζωία των ανθρώπων και των ζώων. Ενώ οι κοινωνίες απολάμβαναν τα αγαθά που θεωρούσαν ότι ήταν ωφέλημα, ο επιστημονικός κόσμος ανησυχούσε βλέποντας τις επιπτώσεις στους ανθρώπους. Η ανάγκη για τη λύση του προβλήματος οδήγησε την επιστημονική κοινότητα σε άλλους τρόπους παραγωγής και αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης είναι η δημιουργία της βιολογικής - οικολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Με τον όρο βιολογική ή οικολογική ή οργανική γεωργία και κτηνοτροφία εννοούμε τη διαδικασία παραγωγής αγροτικών προϊόντων με κατάλληλες επιστημονικές μεθόδους και πρακτικές. Απαγορεύοντας τις χημικές επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον και βασιζόμενοι στις λειτουργίες των φυσικών οικοσυστημάτων ο βασικός σκοπός είναι η μη διατάραξη της φυσικής ισορροπίας του γεωργικού και κτηνοτροφικού οικοσυστήματος. |
el |
heal.advisorName |
Ζακυνθινός, Γεώργιος |
el |
heal.committeeMemberName |
|
el |
heal.academicPublisher |
ΤΕΙ Πελοποννήσου |
el |
heal.numberOfPages |
86 |
* |