Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Κριτήρια ποιότητας και κατηγορίες ελαιολάδου εφαρμογή σε ελαιόλαδα της περιοχής Πυλίας

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Πυλιώτης, Παναγιώτης el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:02:14Z
dc.date.available 2015-11-25T03:15:54Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14448
dc.title Κριτήρια ποιότητας και κατηγορίες ελαιολάδου εφαρμογή σε ελαιόλαδα της περιοχής Πυλίας el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Ελιές el
heal.keyword Καλλιέργεια el
heal.keyword Ελαιόλαδο el
heal.keyword Χημικά στοιχεία el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2011-01-01 el
heal.abstract Η καλλιέργεια της ελιάς και το ελαιόλαδο αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της Πύλου εδώ και 3500 έτη. Τα τελευταία χρόνια γίνεται συνεχής λόγος για τη βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου που καταναλώνεται και για τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν στην κατεύθυνση αυτή. Μέσα από την πτυχιακή αυτή εργασία γίνεται μια πρώτη προσπάθεια εκτίμησης της ποιότητας του ελαιολάδου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλου - Νέστορος. Για το λόγο αυτό συλλέχθηκαν 31 δείγματα ελαιολάδου από την ποικιλία ελιάς «Κορωνέικη» κατά τη ελαιοκομική περίοδο 2009-2010. Οι προσδιορισμοί των κριτηρίων ποιότητας πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο της ΕΑΣ Μεσσηνίας στη Θουρία Καλαμάτας. Στα δείγματα αυτά προσδιορίστηκε ο αριθμός οξύτητας και οι ειδικοί συντελεστές απορρόφησης Κ232, Κ27ο και ΔΚ, οι οποίοι και αποτελούν σημαντικά κριτήρια ποιότητας του ελαιολάδου και οι τιμές τους επηρεάζουν άμεσα την τιμή πώλησης και κατά συνέπεια το εισόδημα των καλλιεργητών. Από τα αποτελέσματα των αναλύσεων είναι φανερό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δειγμάτων ικανοποιεί τις διεθνείς απαιτήσεις για να χαρακτηριστεί το ελαιόλαδο ως Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο (extra virgin olive oil) και θα μπορούσε εφόσον γίνουν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες να χαρακτηριστεί και αυτό ΠΟΠ. el
heal.advisorName Σαρηγιάννης, Ιωάννης el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 55 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές