dc.contributor.author |
Πυλιώτης, Παναγιώτης |
el |
dc.date.accessioned |
2015-11-24T21:02:14Z |
|
dc.date.available |
2015-11-25T03:15:54Z |
|
dc.date.issued |
2015-11-24 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14448 |
|
dc.title |
Κριτήρια ποιότητας και κατηγορίες ελαιολάδου εφαρμογή σε ελαιόλαδα της περιοχής Πυλίας |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
el |
heal.secondaryTitle |
|
el |
heal.keyword |
Ελιές |
el |
heal.keyword |
Καλλιέργεια |
el |
heal.keyword |
Ελαιόλαδο |
el |
heal.keyword |
Χημικά στοιχεία |
el |
heal.contributorName |
|
el |
heal.language |
gre |
el |
heal.access |
free |
el |
heal.accessText |
|
el |
heal.license |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα |
el |
heal.fileFormat |
PDF |
* |
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννησου |
el |
heal.publicationDate |
2011-01-01 |
el |
heal.abstract |
Η καλλιέργεια της ελιάς και το ελαιόλαδο αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της Πύλου εδώ και 3500 έτη. Τα τελευταία χρόνια γίνεται συνεχής λόγος για τη βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου που καταναλώνεται και για τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν στην κατεύθυνση αυτή. Μέσα από την πτυχιακή αυτή εργασία γίνεται μια πρώτη προσπάθεια εκτίμησης της ποιότητας του ελαιολάδου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλου - Νέστορος. Για το λόγο αυτό συλλέχθηκαν 31 δείγματα ελαιολάδου από την ποικιλία ελιάς «Κορωνέικη» κατά τη ελαιοκομική περίοδο 2009-2010. Οι προσδιορισμοί των κριτηρίων ποιότητας πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο της ΕΑΣ Μεσσηνίας στη Θουρία Καλαμάτας. Στα δείγματα αυτά προσδιορίστηκε ο αριθμός οξύτητας και οι ειδικοί συντελεστές απορρόφησης Κ232, Κ27ο και ΔΚ, οι οποίοι και αποτελούν σημαντικά κριτήρια ποιότητας του ελαιολάδου και οι τιμές τους επηρεάζουν άμεσα την τιμή πώλησης και κατά συνέπεια το εισόδημα των καλλιεργητών. Από τα αποτελέσματα των αναλύσεων είναι φανερό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δειγμάτων ικανοποιεί τις διεθνείς απαιτήσεις για να χαρακτηριστεί το ελαιόλαδο ως Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο (extra virgin olive oil) και θα μπορούσε εφόσον γίνουν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες να χαρακτηριστεί και αυτό ΠΟΠ. |
el |
heal.advisorName |
Σαρηγιάννης, Ιωάννης |
el |
heal.committeeMemberName |
|
el |
heal.academicPublisher |
ΤΕΙ Πελοποννήσου |
el |
heal.numberOfPages |
55 |
* |