Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Λειτουργία γραμμής παραγωγής κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης κατά ISO 22000

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Κουτσή, Ξανθή Παναγιούλα el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:02:19Z
dc.date.available 2015-11-25T03:15:56Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14456
dc.title Λειτουργία γραμμής παραγωγής κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης κατά ISO 22000 el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Διασφάλιση ποιότητας el
heal.keyword Πρότυπα ποιότητας el
heal.keyword Παραγωγή el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2011-01-01 el
heal.abstract Η παρασκευή καταψυγμένων βρώσιμων προϊόντων έχει πλέον, για τα καλά, διεισδύσει στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου. Δεδομένου λοιπόν, της ολοένα και αυξανόμενης χρήσης τέτοιων προϊόντων από ένα πιο ευρύ κοινό, κρίνεται αναγκαία η διασφάλιση της ασφάλειας των παρερχομένων τροφίμων για την υγεία του καταναλωτή και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εφαρμογής ενός Συστήματος Διασφάλισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ), όπως το ISO 22000. Σύμφωνα με το πρότυπο (Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης) ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005, η ασφάλεια των τροφίμων συνδέεται άμεσα με την ύπαρξη βλαπτικών παραγόντων σε αυτά, οι οποίοι αποτελούν τους κινδύνους στα τρόφιμα. Ως απόλυτη ασφάλεια νοείται η εξασφάλιση ότι, είναι αδύνατος ο τραυματισμός ή η πρόκληση ασθένειας από τη χρήση ενός συστατικού (κατανάλωση τροφίμου) στον καταναλωτή. Εντούτοις, σε κάθε τρόφιμο εμπεριέχεται ένα ποσοστό επικινδυνότητας και κατά συνέπεια δεν είναι εξ ολοκλήρου εφικτός ο στόχος της απόλυτης ασφάλειας, με αποτέλεσμα την εισαγωγή του όρου «σχετική ασφάλεια». Για την επίτευξη του στόχου παραγωγής ασφαλών τροφίμων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει κατάλληλος έλεγχος στα διάφορα στάδια της αλυσίδας τροφίμων, ώστε να είναι ελεγχόμενη η κάθε περίπτωση εισαγωγής κάποιου βλαπτικού παράγοντα στα στάδια αυτά. Απαραίτητη προϋπόθεση λοιπόν, για την παροχή μεγαλύτερης ασφάλειας στα τρόφιμα, είναι η εφαρμογή ενός Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων σε όλους τους τομείς δραστηριότητας μιας βιομηχανίας τροφίμων, δηλαδή από την ανάπτυξη, τη συγκομιδή και την προκατεργασία των πρώτων υλών, την παραγωγή - αποθήκευση και διανομή των προϊόντων μέχρι την αγορά και την κατανάλωση αυτών. Εκτός όμως από τους άμεσα εμπλεκόμενους στην παραγωγή μέχρι την κατανάλωση, στην αλυσίδα των τροφίμων συμπεριλαμβάνονται και οργανισμοί όπως εταιρείες παροχής υπηρεσιών, οι υπεργολάβοι και οι προμηθευτές των ως άνω εμπλεκομένων πχ. εξοπλισμού, συσκευασίας, καθοριστικών, προσθέτων και συστατικών. Η επιτυχής ενσωμάτωση της ποιότητας στα προϊόντα και στρατηγική μιας επιχείρησης επιτυγχάνεται όταν η ποιότητα παραγωγής και οι παραγωγικές διαδικασίες της επιχείρησης ελέγχονται συνεχώς για καταλληλότητα, ικανότητα και αξιοπιστία, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε μια σωστή λειτουργία γραμμής παραγωγής κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης κατά ISO 22000. el
heal.advisorName Φαρμάκης, Λάμπρος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 88 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές