heal.abstract |
Τα τελευταία χρόνια η ανάγκη για κατανάλωση γεωργικών προϊόντων που διακρίνονται για την ασφάλεια και την ποιότητα τους είναι ιδιαίτερα έντονη. Οι καταναλωτές απαιτούν, από όλους τους εμπλεκόμενους στη διατροφική αλυσίδα, την εφαρμογή όσο το δυνατόν υψηλών ποιοτικών προτύπων, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια, η υγιεινή και η θρεπτικότητα των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων. Η Ε.Ε επίσης, με την τελευταία τροποποίηση της ΚΑΠ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ικανοποίηση των προσδοκιών των καταναλωτών όσον αφορά στην ποιότητα και την ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων, στη καλή μεταχείριση των ζώων και στην προστασία του περιβάλλοντος. Η εφαρμογή συστημάτων ποιότητας άρρηκτα συνδεδεμένων με τα επιστημονικά δεδομένα, την έρευνα, τις ανάγκες της αγοράς, τις φιλικά προσκείμενες στο περιβάλλον πρακτικές και τις ανάγκες των καταναλωτών, μπορούν και είναι σε θέση να ικανοποιήσουν της απαιτήσεις νέας εποχής. Στο πλαίσιο της παρούσης εργασίας, δίνεται έμφαση στην παρουσίαση της ολοκληρωμένης διαχείρισης παραγωγής επιτραπέζιας ποικιλίας σταφυλιών “Thompson seedless”. |
el |