dc.contributor.author | Πανόπουλος, Παναγιώτης | el |
dc.date.accessioned | 2015-11-24T21:02:22Z | |
dc.date.available | 2015-11-25T03:16:00Z | |
dc.date.issued | 2015-11-24 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14465 | |
dc.title | Καταγραφή και μέθοδοι παραγωγής ηδύποτων από σταφύλι κριθάρι και ζαχαροκάλαμο | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | el |
heal.secondaryTitle | el | |
heal.keyword | Ποτοποιία | el |
heal.keyword | Αλκοολούχα ποτά | el |
heal.contributorName | el | |
heal.language | gre | el |
heal.access | free | el |
heal.accessText | el | |
heal.license | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | el |
heal.fileFormat | * | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννησου | el |
heal.publicationDate | 2011-01-01 | el |
heal.abstract | Ηδύποτο, αλκοολούχο ποτό, κοινά γνωστό ως λικέρ, που παρασκευάζεται χωρίς ζύμωση, με ανάμιξη ενός δυνατού βασικού οινοπνευματώδους ποτού, συνήθως μπράντυ, με καρπούς, ολόκληρα αρωματικά χόρτα ή φυτικά τμήματα (φλοιός, σπέρματα, ρίζα) και μια γλυκαντική ουσία (ζάχαρη, καραμέλα, μέλι), που αποτελεί πάνω απο 2.5% του ποτού κατ’ όγκο. Η περιεκτικότητα του ποτού σε οινόπνευμα κυμαίνεται από 24% έως 60% κατ’ όγκο. Τα ηδύποτα πρωτοπαρασκευάστηκαν για εμπορικούς σκοπούς από μοναχούς και αλχημιστές κατα τον μεσαίωνα. Κυκλοφόρησαν με διάφορες ονομασίες: βάλσαμο, κρέμα, ελιξίριο, έλαιο και χρησιμοποιήθηκαν κατά καιρούς ως φάρμακα, τονωτικά, ερωτικά φίλτρα και αφροδισιακά. Σκοπός της εργασίας είναι η παρουσίαση ηδύποτων που έχουν ως πρώτη ύλη το σταφύλι, το κριθάρι και το ζαχαροκάλαμο, καθώς και ο τρόπος παρασκευής αυτών | el |
heal.advisorName | Κολιτσοπούλου, Ιωάννα | el |
heal.committeeMemberName | el | |
heal.academicPublisher | ΤΕΙ Πελοποννήσου | el |
heal.numberOfPages | 72 | * |