Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Καταγραφή και μέθοδοι παραγωγής ηδύποτων από σταφύλι κριθάρι και ζαχαροκάλαμο

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Πανόπουλος, Παναγιώτης el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:02:22Z
dc.date.available 2015-11-25T03:16:00Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14465
dc.title Καταγραφή και μέθοδοι παραγωγής ηδύποτων από σταφύλι κριθάρι και ζαχαροκάλαμο el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Ποτοποιία el
heal.keyword Αλκοολούχα ποτά el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2011-01-01 el
heal.abstract Ηδύποτο, αλκοολούχο ποτό, κοινά γνωστό ως λικέρ, που παρασκευάζεται χωρίς ζύμωση, με ανάμιξη ενός δυνατού βασικού οινοπνευματώδους ποτού, συνήθως μπράντυ, με καρπούς, ολόκληρα αρωματικά χόρτα ή φυτικά τμήματα (φλοιός, σπέρματα, ρίζα) και μια γλυκαντική ουσία (ζάχαρη, καραμέλα, μέλι), που αποτελεί πάνω απο 2.5% του ποτού κατ’ όγκο. Η περιεκτικότητα του ποτού σε οινόπνευμα κυμαίνεται από 24% έως 60% κατ’ όγκο. Τα ηδύποτα πρωτοπαρασκευάστηκαν για εμπορικούς σκοπούς από μοναχούς και αλχημιστές κατα τον μεσαίωνα. Κυκλοφόρησαν με διάφορες ονομασίες: βάλσαμο, κρέμα, ελιξίριο, έλαιο και χρησιμοποιήθηκαν κατά καιρούς ως φάρμακα, τονωτικά, ερωτικά φίλτρα και αφροδισιακά. Σκοπός της εργασίας είναι η παρουσίαση ηδύποτων που έχουν ως πρώτη ύλη το σταφύλι, το κριθάρι και το ζαχαροκάλαμο, καθώς και ο τρόπος παρασκευής αυτών el
heal.advisorName Κολιτσοπούλου, Ιωάννα el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 72 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές