Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Υλικά συσκευασίας τροφίμων φυτικής προέλευσης (νωπών και μεταποιημένων)

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Γιαννούλα, Ασημίνα el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:02:29Z
dc.date.available 2015-11-25T03:16:05Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14476
dc.title Υλικά συσκευασίας τροφίμων φυτικής προέλευσης (νωπών και μεταποιημένων) el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Συσκευασία el
heal.keyword Τρόφιμα el
heal.keyword Πλαστικά υλικά el
heal.keyword Υλικά el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2011-11-01 el
heal.abstract Tο θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι «Η συσκευασία τροφίμων φυτικής προέλευσης». Σκοπός της εργασίας, είναι η παρουσίαση, η ερμηνεία, και η διεξαγωγή συμπερασμάτων στο θέμα της συσκευασίας των τροφίμων με απλό, κατανοητό και σαφώς επεξηγηματικό τρόπο. Ειδικότερα, στο 1° κεφάλαιο γίνεται αναφορά στην ιστορία το σκοπό , τα χαρακτηριστικά και τις φυσικοχημικές ιδιότητες της συσκευασίας τροφίμων. Στο 2° κεφάλαιο, αναλύονται τα υλικά συσκευασίας με έμφαση στα πλεονεκτήματα του καθενός ξεχωριστά και τις κατηγορίες τους. Στο 3° κεφάλαιο, αναγράφονται τα είδη συσκευασίας νωπών, κατεψυγμένων προϊόντων, αρτοσκευασμάτων, λιπών και ελαίων. Στο 4° κεφάλαιο, αναφέρονται οι τρόποι ποιοτικού ελέγχου μεταλλικής, γυάλινης, εύκαμπτης και ημίσκληρης συσκευασίας, καθώς και πωμάτων γυάλινων συσκευασιών. Στο 5° κεφάλαιο, παρέχονται πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των υλικών δηλ. τις επιτρεπόμενες ποσότητες στοιχείων επικίνδυνων για την υγεία των καταναλωτών σε μέταλλα, κράματα, χαρτί, γυαλί, ύφασμα, κεραμική ύλη, πλαστικό. Στο 6° κεφάλαιο, περιγράφονται οι αλληλεπιδράσεις του τροφίμου με το υλικό συσκευασίας, οι τύποι μετανάστευσης (υλικού στο τρόφιμο), οι παράγοντες που επιδρούν σε αυτή, οι μέθοδοι προσδιορισμού της και οι προσομοιωτές τροφίμων που βοηθούν στη μέτρησή της. Στο 7° κεφάλαιο , συνδέεται η έννοια της συσκευασίας με το περιβάλλον, με αναφορά στην οικολογική συσκευασία, στην ανακύκλωση και το πλαστικό σε συνδυασμό με το περιβάλλον. Τέλος, το 8° κεφάλαιο περιγράφει νέες τάσεις στη βιομηχανία της συσκευασίας περιγράφοντας την έξυπνη συσκευασία Tetrapak και τη τεχνολογία ενεργούς συσκευασίας. Συμπερασματικά, η συσκευασία ενός τροφίμου εκτός από τον τομέα του marketing, πρέπει να αυξήσει τη συμμετοχή της στην αγορά, ως ενός μέσου φιλικού προς το περιβάλλον, που τις περισσότερες φορές δε θα αποτελεί αστικό απόβλητο (βιοαποικοδόμηση) ή θα αποσυντίθεται εύκολα και υγιεινά. Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές πρέπει να αποκτήσουν πράσινη συνείδηση και να επιλέγουν καταστήματα με φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες. Τέλος, είναι σημαντικό, οι ερευνητές να αναπτύξουν βελτιωμένες μεθόδους και υλικά που να διευκολύνουν την παρασκευή της μελλοντικής «πράσινης συσκευασίας». el
heal.advisorName Μανωλοπούλου, Ελένη el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 97 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές