Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Εφαρμογή του προτύπου EN ISO 17025 σε εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου φυτικών προϊόντων

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Παπαδημητρίου, Ανδρέας el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:06:04Z
dc.date.available 2015-11-25T03:16:11Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14490
dc.title Εφαρμογή του προτύπου EN ISO 17025 σε εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου φυτικών προϊόντων el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Πρότυπα ποιότητας el
heal.keyword Ποιοτικός έλεγχος el
heal.keyword Φυτικά προϊόντα el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2009-10-01 el
heal.abstract Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματεύεται την εφαρμογή του προτύπου ΕΝ ISO 17025 σε εργαστήρια Δοκιμών και Διακριβώσεων, παρέχοντας ένα σύστημα ποιότητας κατανοητό, αποτελεσματικό, απλό στην εφαρμογή του, και συγχρόνως χωρίς περιττή γραφειοκρατία. Το εργαστήριο που θα εφαρμόσει το σύστημα αυτό μπορεί να οδηγηθεί σε διαπίστευση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ ISO 17025, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Στο ΜΕΡΟΣ Α της εργασίας γίνεται μια θεωρητική εισαγωγή η οποία περιλαμβάνει καταρχήν τους ορισμούς που σχετίζονται με θέματα, διακρίβωσης και δοκιμών, διαπίστευσης και αβεβαιότητας. Στη συνέχεια παρατίθενται στοιχεία για το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), το εφαρμοζόμενο πρότυπο ΕΝ ISO 17025, τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για διαπίστευση, την αναγκαιότητα και τα οφέλη αυτής (διαπίστευσης). Στο ΜΕΡΟΣ Β παρουσιάζεται ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Ποιότητας για το εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΧΑΪΑΣ οι δραστηριότητες του οποίου είναι ο ποιοτικός έλεγχος σε προϊόντα φυτικής προέλευσης και κυρίως σε κρασί και σε προϊόντα τομάτας. Το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας περιλαμβάνει τα ακόλουθα: • Εγχειρίδιο Ποιότητας, στο οποίο δηλώνεται η πολιτική για την ποιότητα και αποδίδεται η δομή της τεκμηρίωσης που χρησιμοποιείται. • Εγχειρίδιο Διαδικασιών, στο οποίο περιγράφεται η τεκμηρίωση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας που εφαρμόζεται από το εργαστήριο. • Οδηγίες Εργασίας, οι οποίες αποτελούν εξειδικευμένες τεχνικές οδηγίες για την εκπόνηση των μετρήσεων. Στις οδηγίες εργασίας επισυνάπτονται παραρτήματα για τον ακριβή και σωστό υπολογισμό των αβεβαιοτήτων μέτρησης. el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 157 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές