dc.contributor.author |
Οικονομάκος, Γεώργιος |
el |
dc.date.accessioned |
2015-11-24T21:06:20Z |
|
dc.date.available |
2015-11-25T03:16:17Z |
|
dc.date.issued |
2015-11-24 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14512 |
|
dc.title |
Παρασκευή παλαιωμένου τσίπουρου |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
el |
heal.secondaryTitle |
|
el |
heal.keyword |
Ζύμωση |
el |
heal.keyword |
Σταφύλια |
el |
heal.keyword |
Σάκχαρα |
el |
heal.contributorName |
|
el |
heal.language |
gre |
el |
heal.access |
free |
el |
heal.accessText |
|
el |
heal.license |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα |
el |
heal.fileFormat |
PDF |
* |
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννησου |
el |
heal.publicationDate |
2011-01-01 |
el |
heal.abstract |
Η παρούσα εργασία αναφέρεται στην ιστορία του τσίπουρου και σε όλες τις προϋποθέσεις που απαιτείται να ληφθούν υπόψη για την δημιουργία του παλαιωμένου τσίπουρου. Αυτές αφορούν τις διεργασίες που πρέπει να γίνουν στον αγρό όσο αφορά τις ποικιλίες της αμπέλου που θα επιλεχθούν προκειμένου να ληφθεί απόσταγμα επιθυμητής ποιότητας, την απαιτούμενη φροντίδα της καλλιέργειας, τους τρόπους συγκομιδής προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες. Το επόμενο καίριο σημείο που απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή είναι η διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης για παραγωγή αιθυλικής αλκοόλης κατά την οποία τα σάκχαρα που περιέχονται στα γλεύκη ζυμώνονται και τελικά μετατρέπονται σε αιθυλική αλκοόλη. Οι μικροοργανισμοί που επιτελούν τη διαδικασία αυτή είναι οι ζυμομύκητες. Οι κατάλληλοι τρόποι αποστάξεως που θα χρησιμοποιηθούν, και οι τύποι των βαρελιών ανάλογα με τη ηλικία τους είναι το επόμενο σημείο που θα πρέπει να δοθεί προσοχή προκειμένου να ολοκληρωθεί ορθά η διαδικασία της παλαίωσης ώστε να ληφθεί ως τελικό προϊόν το παλαιωμένο τσίπουρο. Πρέπει να σημειωθεί ότι η παλαίωση του τσίπουρου οφείλεται στις ουσίες που το βαρέλι ?χαρίζει? στο τσίπουρο. Τέλος η εργασία τούτη αναφέρεται και στις βασικές εφαρμογές του συστήματος διασφάλισης ποιότητας HACCP. |
el |
heal.advisorName |
n/a |
el |
heal.committeeMemberName |
|
el |
heal.academicPublisher |
ΤΕΙ Πελοποννήσου |
el |
heal.numberOfPages |
77 |
* |