Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Τα φυτοχημικά του μήλου ως συμπληρώματα διατροφής

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Χελιώτης, Γιώργος el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:06:30Z
dc.date.available 2015-11-25T03:16:21Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14524
dc.title Τα φυτοχημικά του μήλου ως συμπληρώματα διατροφής el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Μήλα el
heal.keyword Διατροφή el
heal.keyword Συγκομιδή el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2011-01-01 el
heal.abstract Ένα μεγάλο πλήθος μελετών έχουν δείξει τη μεγάλη διατροφική αξία των φρούτων και των λαχανικών και τη σημαντική συμμετοχή τους στην αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος για την αποφυγή ασθενειών όπως καρδιαγγειακών παθήσεων, παθήσεων του νευρικού συστήματος, καρκίνου, διαβήτη, οστεοπόρωσης και προβλημάτων όρασης. Οι ιδιότητες αυτές αποδίδονται σε συστατικά όπως αλκαλοειδή, καροτενοειδή, οργανοσουλφίδια, φλαβονοειδή, φυτοστερόλες, σαπωνίνες, ανθοκυανίνες, μονοτερπένια, ισοφλαβόνες, μονοφερόλες, ξανθοφύλλες που κατά την επιστημονική ορολογία, ονομάζονται φυτοχημικά. Τα φυτοχημικά περιέχονται σε μια ευρεία ποικιλία φυτικών νωπών προϊόντων τα οποία περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις διάφορων κατηγοριών φυτοχημικών, παράγονται απο τα φυτά σαν αντίδραση σε βιοτικούς και αβιοτικούς παράγοντες. Η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής που περιέχει ποικίλα φρούτα και λαχανικά θα βοηθήσει παγκόσμια τον ανθρώπινο πληθυσμό του πλανήτη μας να απολαύσει τα συνδυασμένα οφέλη των φυτοχημικών (Chen et al., 2007).Κάθε χρόνο πολυάριθμες επιστημονικές δημοσιεύσεις εμφανίζουν θετική συσχέτιση ενός φυτοχημικού ή συνδυασμού φυτοχημικών με τη θωράκιση της ανθρώπινης υγείας. Παρόλα αυτά μένει ακόμη αδιερεύνητο το μεγαλύτερο μέρος της δράσης των φυτοχημικών (Chen et al., 2007).Μια απο τις γνωστότερες ίσως ιδιότητες των φρέσκων φρούτων και λαχανικών είναι η αντιοξειδωτική δράση, όπως και η αντικαρκινική δράση. Αυτές οι ιδιότητες των φρούτων και των λαχανικών είναι απο τις πιο μελετημένες. Στη συνέχεια ακολουθούν κάποια παραδείγματα μελετών που αναφέρονται σε αυτές τις ιδιότητες. el
heal.advisorName Ζακυνθινός, Γεώργιος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 67 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές