Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Οινολογικός χάρτης κρασιών ονομασίας προέλευσης στην Κρήτη

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Δαμασκού, Ειρήνη el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:06:31Z
dc.date.available 2015-11-25T03:16:22Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14525
dc.title Οινολογικός χάρτης κρασιών ονομασίας προέλευσης στην Κρήτη el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Κρασιά el
heal.keyword Αμπέλια el
heal.keyword Οινοποιία el
heal.keyword Ζύμωση el
heal.keyword Κρήτη el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2011-01-01 el
heal.abstract Κατά τους παλαιοντολόγους, το αμπέλι έχει προϊστορία πολλών εκατομμυρίων χρόνων καθώς ευδοκιμούσε στην πολική ζώνη (Ισλανδία, Βόρεια Ευρώπη, βορειοδυτική Ασία) πριν από την εποχή των παγετώνων. Οι παγετώνες όμως περιόρισαν την εξάπλωσή του και επέβαλαν γεωγραφική απομόνωση μεταξύ ποικιλιών, που τελικά εξελίχθηκαν σε διαφορετικά είδη. Οι διάφοροι πληθυσμοί άγριων αμπέλων απωθήθηκαν προς θερμότερες ζώνες, όπως την κεντρική και ανατολική Ασία, την κεντρική και νότια Ευρώπη, αλλά και προς την ευρύτερη περιοχή του νοτίου Καυκάσου. Εκεί, μεταξύ Ευξείνου Πόντου, Κασπίας θάλασσας και Μεσοποταμίας, γεννήθηκε το είδος Άμπελος η οινοφόρος (Vitis vinifera subsp. caucasica), που σχεδόν αποκλειστικά, σε διάφορες ποικιλίες και υβρίδια, καλλιεργείται σήμερα. Από την αρχαιότητα η κατανάλωση κρασιού ήταν απαραίτητη. Εδώ και χιλιετίες, στις μεσογειακές χώρες δεν νοείται να γίνει κοινό γεύμα χωρίς οινοποσία. Στη χώρα μας, το αμπέλι καλλιεργείται σε πολλές περιοχές. Στην παρούσα πτυχιακή αφού κάνουμε μια ιστορική αναδρομή για το κρασί από την αρχαιότητα ως τα σημερινά χρόνια, θα παρουσιάσουμε τη μέθοδο παραγωγής του, θα αποτυπώσουμε τον οινολογικό χάρτη των κρασιών της Κρητικής γης, και τέλος, θα δώσουμε σημαντικές πληροφορίες για την ορθή συντήρηση και το σερβίρισμα του κρασιού κ.α. el
heal.advisorName Καραγγελής, Γεώργιος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 59 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές