Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Επεξεργασία εδώδιμων μανιταριών βασιδιομυκήτων και ασκομυκήτων

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Ταβουλτσίδη, Αικατερίνη Αγγελική el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:06:36Z
dc.date.available 2015-11-25T03:16:27Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14537
dc.title Επεξεργασία εδώδιμων μανιταριών βασιδιομυκήτων και ασκομυκήτων el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Μανιτάρια el
heal.keyword Μύκητες el
heal.keyword Καλλιέργεια el
heal.keyword Συγκομιδή el
heal.keyword Συντήρηση el
heal.keyword Διατροφικά συστατικά el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2012-01-01 el
heal.abstract Τα μανιτάρια φημίζονται για τη θρεπτική και διαιτητική αξία τους, είναι πολύτιμα για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες, ενώ, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές δηλητηριάσεις οι οποίες πολλές φορές οδηγούν ακόμα και στο θάνατο. Έτσι λοιπόν, τα μανιτάρια ή ανώτεροι μύκητες, διακρίνονται στα εδώδιμα (είναι πλούσια σε βιταμίνες, υδατάνθρακες κ.ά.), στα φαρμακευτικά (περιέχουν ουσίες με δράση κατά των ιών, μυκήτων, βακτηριδίων κ.ά.) και στα δηλητηριώδη (παράγουν τοξίνες οι οποίες είναι δηλητηριώδεις για τον άνθρωπο). Σε πολλά μέρη της χώρας μας υπάρχει μεγάλος πλούτος μανιταριών και οι Έλληνες σίγουρα φημιζόμαστε για τη μυκοφιλία μας. Όμως, πέρα από τα άγρια αυτοφυή μανιτάρια που φυτρώνουν σε πολλά μέρη της πατρίδας μας, πραγματοποιείται και στη χώρα μας η καλλιέργεια των μανιταριών μέσα σε σύγχρονες μονάδες καλλιέργειας. Ενώ, υπάρχουν και οι βιοτεχνίες των εδώδιμων μανιταριών μέσα στις οποίες γίνονται οι διάφορες διεργασίες όπως η επεξεργασία τους (ξήρανση, κατάψυξη κ.λπ.), η παραγωγή νέων προϊόντων με πρώτη ύλη τα μανιτάρια (μπίρα από μανιτάρι, μπισκότο από μανιτάρι κ.λπ.) και η τοποθέτησή τους μέσα στην κατάλληλη συσκευασία, ανάλογα με το είδος του κάθε προϊόντος. Στο πρώτο κεφάλαιο, αναφέρονται τα μορφολογικά χαρακτηριστικά των Βασιδιομυκήτων και Ασκομυκήτων καθώς και η ταξινόμησή τους. Στο δεύτερο κεφάλαιο, γίνεται μία αναφορά στα πιο γνωστά εδώδιμα μανιτάρια της χώρας μας, στα φαρμακευτικά μανιτάρια και στα δηλητηριώδη.Στο τρίτο κεφάλαιο, αναφέρεται η διαδικασία καλλιέργειας των εδώδιμων μανιταριών Agaricus και Pleurotus, το κόστος και η λειτουργία μιας μονάδας καλλιέργειας, καθώς και η μέθοδος καλλιέργειας των μανιταριών στο σπίτι. Στο τέταρτο κεφάλαιο, αναφέρονται οι μέθοδοι συλλογής, επεξεργασίας και συντήρησης των άγριων αυτοφυών μανιταριών και οπωσδήποτε των καλλιεργούμενων μανιταριών. Στο πέμπτο κεφάλαιο, αναφέρονται οι κύριοι μέθοδοι και οι στόχοι της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων, η μεταποίηση των μανιταριών καθώς και τα προϊόντα τα οποία προκύπτουν από τα μανιτάρια. Επίσης, αναφέρονται τα υλικά συσκευασίας τους διότι από αυτά εξαρτάται η χρονική περίοδος της αποθήκευσής τους. el
heal.advisorName Παπαδοπούλου, Μαρία el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 93 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές