Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Αεριοχρωματογραφική μελέτη της αλληλεπίδρασης του βινυλοχλωριδίου με υγρά τρόφιμα

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Δρουγκάνης, Γεώργιος el
dc.contributor.author Κάκος, Ανδρέας el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:06:42Z
dc.date.available 2015-11-25T03:16:27Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14540
dc.title Αεριοχρωματογραφική μελέτη της αλληλεπίδρασης του βινυλοχλωριδίου με υγρά τρόφιμα el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Συσκευασία el
heal.keyword Τρόφιμα el
heal.keyword Πλαστικά υλικά el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2012-01-01 el
heal.abstract Ο ρόλος της συσκευασίας των τροφίμων είναι πολλαπλός. Αναμφίβολα, τα οφέλη που απορρέουν από τη συσκευασία των τροφίμων είναι πάρα πολλά, καθώς προστατεύει τα συσκευασμένα τρόφιμα από αλλοιώσεις που προκαλούν εξωτερικοί παράγοντες, όπως το φως, η υγρασία, το οξυγόνο, οι διάφοροι μικροοργανισμοί, οι οσμές κ.α. Ωστόσο, η μεταφορά χημικών ουσιών από τη συσκευασία στα τρόφιμα μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα και στην ασφάλεια των τροφίμων, απειλώντας σε αρκετές περιπτώσεις την υγεία των καταναλωτών. Συνεπώς, καθίσταται αναγκαία η μελέτη και ο έλεγχος της μεταφοράς των διαφόρων χημικών ουσιών από τα υλικά συσκευασιών προς τα τρόφιμα. Τα τελευταία χρόνια η έρευνα πάνω σε αυτόν τον τομέα κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Η βιομηχανία συσκευασίας τροφίμων σε συνεργασία με τη βιομηχανία παραγωγής τροφίμων ερευνούν τον τρόπο με τον οποίο συγκεκριμένα υλικά συσκευασίας αλληλεπιδρούν με τα τρόφιμα. Οι πλαστικές συσκευασίες χρησιμοποιούνται ευρύτατα στον τομέα της συσκευασίας των τροφίμων, κυρίως λόγω του χαμηλού κόστους, του χαμηλού βάρους και των ιδιοτήτων τους. Ωστόσο, ένα βασικό μειονέκτημα τους είναι η ύπαρξη χημικών ουσιών (π.χ. πρόσθετα, μονομερή ή ολιγομερή), οι οποίες μεταναστεύουν από το πλαστικό στα τρόφιμα. Οι ουσίες αυτές σε πολλές περιπτώσεις επηρεάζουν αρνητικά τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του τροφίμου (γεύση, άρωμα, χρώμα κ.α.) καθώς και την υγεία των καταναλωτών, αφού πρόκειται στην πλειοψηφία τους για ουσίες με τοξική δράση. el
heal.advisorName Φαρμάκης, Λάμπρος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 76 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές