Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Αξιοποίηση υπολειμμάτων ζυθοποιείου στην παραγωγή κρασιού

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Κατσιρούμπα, Βασιλική el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:06:53Z
dc.date.available 2015-11-25T03:16:30Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14550
dc.title Αξιοποίηση υπολειμμάτων ζυθοποιείου στην παραγωγή κρασιού el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Κρασιά el
heal.keyword Ζυθοποίηση el
heal.keyword Σταφύλια el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2012-01-01 el
heal.abstract Σήμερα, υπάρχει μεγάλη κοινωνική και πολιτική πίεση για την ρύπανση του περιβάλλοντος που προκαλούν οι βιομηχανίες. Τα υπολείμματά τους μπορεί να είναι καταστροφικά για το περιβάλλον άλλα και για τον άνθρωπο και τα ζώα. Γι' αυτόν το λόγω όλες οι αναπτυγμένες και υπανάπτυκτες χώρες προσπαθούν να προσαρμοστούν σε αυτήν την πραγματικότητα με την τροποποίηση των διαδικασιών τους, έτσι ώστε τα κατάλοιπά τους, να μπορούν να ανακυκλωθούν και να μην δημιουργούνται προβλήματα. Με βάση λοιπόν αυτό οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες δεν θεωρούν πλέον τα απόβλητά τους ως υπολείμματα, αλλά ως πρώτη ύλη για άλλες διαδικασίες.Η βιομηχανία της ζυθοποιϊας παράγει μεγάλες ποσότητες υποπροϊόντων και αποβλήτων τα οποία προέρχονται από υπολείμματα δημητριακών, υπολείμματα λυκίσκου και ζύμης. Αυτά μπορούν να ανακυκλωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν σε διαφορες διεργασίες. Στο μεγαλύτερο ποσοστό των υπολειμμάτων ζυθοποιείου περιέχονται υπολείμματα κριθαριού. Το κριθάρι σε κόκκους είναι πλούσιο σε άμυλο και πρωτεϊνες και είναι σημαντική πρώτη ύλη για την παραγωγή βύνης. Τα υπολείμματα του κριθαριού αντιστοιχούν κατά μέσο όρο στο 31% του αρχικού βάρους της βύνης. Βασικό πλεονέκτημα των υπολειμμάτων είναι ότι διατίθενται σε χαμηλό ή μηδενικό κόστος όλο το χρόνο και παράγονται σε μεγάλες ποσότητες, παρ' όλα αυτά όμως η χρησιμοποίησή τους παραμένει περιορισμένη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ανθρώπινη διατροφή, στην ζωική διατροφή καθώς και σε άλλες εφαρμογές όπως για την ακινητοποίηση κυττάρων. Ειδικοί πρότειναν ότι είναι ένας αποδοτικός φορέας ακινητοποίησης λόγω της δυνατότητας επαναχρησιμοποίησης, της άφθονης διαθεσιμότητας και του αδρανές μη τοξικού χαρακτήρα. el
heal.advisorName Φαρμάκης, Λάμπρος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 39 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές