dc.contributor.author |
Σπυρονίκος, Κωνσταντίνος |
el |
dc.date.accessioned |
2015-11-24T21:06:55Z |
|
dc.date.available |
2015-11-25T03:16:32Z |
|
dc.date.issued |
2015-11-24 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14552 |
|
dc.title |
Τα αντιοξειδωτικά του τσαγιού και η ωφελιμότητά τους στον άνθρωπο |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
el |
heal.secondaryTitle |
|
el |
heal.keyword |
Τσάι |
el |
heal.keyword |
Αντιοξειδωτικά |
el |
heal.keyword |
Φαινόλες |
el |
heal.contributorName |
|
el |
heal.language |
gre |
el |
heal.access |
free |
el |
heal.accessText |
|
el |
heal.license |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα |
el |
heal.fileFormat |
PDF |
* |
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννησου |
el |
heal.publicationDate |
2012-01-01 |
el |
heal.abstract |
Το τσάι είναι ένα φυτό του οποίου η καλλιέργεια αλλά και η κατανάλωση του ξεκινά αιώνες πριν και φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Με τις πλούσιες γεύσεις και ποικιλίες του χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο σαν ρόφημα αλλά και ως φάρμακο για την αντιμετώπιση ασθενειών. Το τσάι της ποικιλίας Camellia Sinensis ανάλογα με τον βαθμό επεξεργασίας μας δίνει τις τρείς κύριες ποικιλίες: το πράσινο, το μαύρο και το oolong τσάι. Όλες οι ποικιλίες τσαγιού είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που το κάνει τόσο δημοφιλές προϊόν.Σε αυτή την μελέτη θα γίνει αναφορά στο τσάι και τις ποικιλίες του όπως επίσης και στις μεθόδους καλλιέργειας, τις διαδικασίες παραγωγής και τα στάδια διαλογής και ταξινόμησης καθώς και μία οικονομική ανάλυση που θα περιλαμβάνει τα οικονομικά οφέλη από την παραγωγή και κατανάλωση του τσαγιού αλλά και τα προϊόντα που βρίσκονται στην αγορά όπως τα φακελάκια τσαγιού και το παγωμένο τσάι.Τα αντιοξειδωτικά του τσαγιού έχουν ελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων τα οποία έχουν καταφέρει να τα προσδιορίσουν τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά μελετώντας τα αποξηραμένα φύλλα του. Έτσι γίνεται αναφορά στα αντιοξειδωτικά, στους μηχανισμούς δράσης και τις πηγές τους καθώς και στις διάφορες μεθόδους μέτρησης στο τσάι και σε άλλες τροφές.Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών ουσιών στην υγεία του ανθρώπου είναι ιδιαίτερα σημαντική και για τον λόγο αυτό η κατανάλωση του έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Οι επιδράσεις της χρήσης των αντιοξειδωτικών στην διατροφή του ανθρώπου είναι πολύ σημαντικές καθώς έρευνες έχουν αποδείξει ότι βοηθά την καταπολέμηση ασθενειών , θωρακίζουν την υγεία του ανθρώπου και παίζουν ρυθμιστικό παράγοντα στην διαμόρφωση του βάρους. |
el |
heal.advisorName |
Φαρμάκης, Λάμπρος |
el |
heal.committeeMemberName |
|
el |
heal.academicPublisher |
ΤΕΙ Πελοποννήσου |
el |
heal.numberOfPages |
88 |
* |