Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Αντιμετώπιση των φυσιολογικών διαταραχών των λαχανικών κατά την αποθήκευση

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Τζαγάκη, Κυριακή el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:06:57Z
dc.date.available 2015-11-25T03:16:33Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14554
dc.title Αντιμετώπιση των φυσιολογικών διαταραχών των λαχανικών κατά την αποθήκευση el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Λαχανικά el
heal.keyword Ασθένειες el
heal.keyword Θρέψη el
heal.keyword Συντήρηση el
heal.keyword Συσκευασία el
heal.keyword Αποθήκευση el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2012-01-01 el
heal.abstract Με την εκπόνηση της παρούσας διπλωματικής ολοκληρώνονται οι σπουδές μου στο τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας Α.Τ.Ε.Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Η διπλωματική αναφέρεται στην αντιμετώπιση των φυσιολογικών διαταραχών των λαχανικών κατά την αποθήκευση. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια γενική εισαγωγή στην έννοια του λαχανικού, τα είδη που υπάρχουν, αναπτύσσονται και εμπορεύονται στην Ελλάδα και σε γενικές γραμμές τα συστατικά που περιέχουν. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναπτύσσονται οι αιτίες ανάπτυξης των μη παρασιτικών ασθενειών στα λαχανικά. Ως κύριος παράγοντας ανάπτυξης τέτοιων ασθενειών πριν την συγκομιδή του φυτού θεωρούνται οι συνθήκες του εδάφους, οι συνθήκες του περιβάλλοντος και η ατμόσφαιρα. Φυσικά, περιγράφονται οι φυσιολογικές διαταραχές που υφίστανται τα λαχανικά αποθηκευμένα σε μη ακατάλληλες συνθήκες συντήρησης ή και επεξεργασίας του προϊόντος. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται λόγος για την μετασυλλεκτική βιολογία των λαχανικών περιλαμβανόμενης της φωτοσύνθεσης που πραγματοποιείται, της κατάλληλης θερμοκρασία που πρέπει να έχουν, των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν και πως αυτά μπορούν να διασφαλιστούν μέχρι την κατανάλωση, την αναπνοή και οξυγόνωση τους, κ.α. Τέλος το τέταρτο και σημαντικότερο κεφάλαιο μιλάμε για την αποθήκευση των λαχανικών και πως μπορούν να εξασφαλιστούν οι βέλτιστες συνθήκες σε αυτά ώστε να αντιμετωπιστούν οι φυσιολογικές διαταραχές τους. Οι συνθήκες αυτές έχουν να κάνουν με την θερμοκρασία και την υγρασία του περιβάλλοντος χώρου, τον φωτισμό, τον αέρα, την ατμόσφαιρα και την συσκευασία. Όλοι αυτοί οι παράγοντες αναλύονται διεξοδικά και παρέχονται τρόποι αντιμετώπισης τους και προστασίας των λαχανικών. el
heal.advisorName Παπαδοπούλου, Μαρία el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 68 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές