dc.contributor.author | Ρίφουνας, Ηλίας | el |
dc.date.accessioned | 2015-11-24T21:07:00Z | |
dc.date.available | 2015-11-25T03:16:34Z | |
dc.date.issued | 2015-11-24 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14559 | |
dc.title | Παραγωγή & στοιχεία σύγχρονης τεχνολογίας στη μπύρα | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | el |
heal.secondaryTitle | el | |
heal.keyword | Μπύρα | el |
heal.keyword | Ζύμωση | el |
heal.keyword | Αλκοόλες | el |
heal.contributorName | el | |
heal.language | gre | el |
heal.access | free | el |
heal.accessText | el | |
heal.license | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | el |
heal.fileFormat | * | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννησου | el |
heal.publicationDate | 2012-01-01 | el |
heal.abstract | Η λέξη μπίρα προέρχεται πιθανότατα από την ιταλική λέξη birra η οποία με τη σειρά της προέρχεται από τη λατινική -biber (ελλ. ποτό), που συνδέεται και με το λατινικό ρήμα -bibere (ελλ. πίνω). Η ελληνική λέξη ζύθος σχετίζεται με το ρήμα -ζέω (δηλαδή βράζω). Η λέξη ζύθος απαντάται σε αρχαίους γεωγράφους περιηγητές, όπως ο Διόδωρος και ο Στράβων, δηλώνοντας βασικά το ποτό από κριθάρι, κυρίως των Αιγυπτίων. Μπύρα είναι το αλκοολούχο ποτό που προκύπτει από την εκχύλιση με νερό βυνοποιημένου κριθαριού ή μίγματος με άλλα δημητριακά, αρωματισμό του εκχυλίσματος αυτού με βότανα (κυρίως λυκίσκο) και αλκοολική ζύμωση από κύτταρα σακχαρομύκητα. (Agu and Palmer, 1998) Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην διαδικασία παραγωγής της μπύρας είναι οι εξής: Α. Κριθάρι ή και άλλα δημητριακά Β. Νερό Γ. Λυκίσκος Δ. Ζύμες | el |
heal.advisorName | Κάτσου, Πελαγία | el |
heal.committeeMemberName | el | |
heal.academicPublisher | ΤΕΙ Πελοποννήσου | el |
heal.numberOfPages | 105 | * |