Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Η επίδραση της βιολογικής λίπανσης στην καλλιέργεια της πατάτας

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Αγγελοπούλου, Μαρία el
dc.contributor.author Θεοδωρακοπούλου, Μαρία el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:07:09Z
dc.date.available 2015-11-25T03:16:39Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14575
dc.title Η επίδραση της βιολογικής λίπανσης στην καλλιέργεια της πατάτας el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Πατάτες el
heal.keyword Λίπανση el
heal.keyword Βιολογική γεωργία el
heal.keyword Φυτοπροστασία el
heal.keyword Πείραμα el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2012-01-01 el
heal.abstract Η πατάτα (Solanum tuberosum L.) παίζει σπουδαίο ρόλο στην ανθρώπινη διατροφή και είναι μακράν η πιο σημαντική καλλιέργεια λαχανικών από άποψη ποσότητας, που παράγεται και καταναλώνεται παγκοσμίως. Η πατάτα (Solanum tuberosum L.) ανήκει στην οικογένεια Solanaceae και είναι ετήσιο φυτό, ποώδες όπου προορίζεται για την παραγωγή βρώσιμων κονδύλων. Μερικές από τις κυριότερες ποικιλίες πατάτας είναι η Spunta, η Bellini, η Mondial, η Fabula κ.α. Για την ταχεία, σταθερή και φυσιολογική ανάπτυξη των κονδύλων της πατάτας απαιτείται άφθονη παροχή θρεπτικών συστατικών η οποία επιτυγχάνεται μέσω της λίπανσης. Οι καλλιεργούμενες ποικιλίες πατάτας έχουν διαφορετικές απαιτήσεις σε θρέψη και η αντίδραση τους στη λίπανση παρουσιάζει διαφοροποιήσεις. Στόχος της παρούσας εργασίας είναι να αξιολογηθεί η επίδραση της λίπανσης σε όψιμη καλλιέργεια των ποικιλιών Spunta, Voyager και Lady Rosetta, στη Μεσσηνία. Η πειραματική διαδικασία διεξήχθη στο χώρο του εργαστηρίου εδαφολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας κατά την περίοδο Φεβρουάριος 2012 έως Μάιος 2012. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε λίπανση, με οργανικά λιπάσματα, σε δύο διαφορετικά επίπεδα αζώτου (4,4 και 7,4g Ν ανά φυτό), δύο διαφορετικά επίπεδα καλίου (4 και 6,6g Κ ανά φυτό) και δύο διαφορετικά επίπεδα φωσφόρου (3,1 και 5,2 Ρ ανά φυτό). Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των φυτών μετρήθηκε το ύψος των φυτών, ο αριθμός των φύλλων και η περιεχόμενη χλωροφύλλη στο 3° και 6° φύλλο. Κατά τη συγκομιδή μετρήθηκαν παράμετροι της βλαστικής ανάπτυξης των φυτών όπως νωπό και ξηρό βάρος, ο αριθμός και το βάρος των παραγόμενων κονδύλων καθώς και τα ανόργανα στοιχεία (κάλιο, νάτριο, φώσφορο). el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 137 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές