Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Μελέτη μεταβολής της ποιότητας των χυμών, πορτοκαλιού, τομάτας και φράουλας κατά την επεξεργασία τους με όζον

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Βασίλα, Νικολέττα el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:07:25Z
dc.date.available 2015-11-25T03:16:50Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14605
dc.title Μελέτη μεταβολής της ποιότητας των χυμών, πορτοκαλιού, τομάτας και φράουλας κατά την επεξεργασία τους με όζον el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Πορτοκάλια el
heal.keyword Τομάτες el
heal.keyword Χυμοί φρούτων el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2012-01-01 el
heal.abstract Η παρούσα μελέτη αφορά την επίδραση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών, του pH, του ποσοστού των διαλυτών στερεών (oBrix), της ολικής οξύτητας (ΤΑ), την τιμή της θολότητας, την τιμή της μη ενζυμικής αμαύρωσης, τις τιμές χρώματος (L*, a*, b*) και την περιεκτικότητα των χυμών, συγκεκριμένα πορτοκαλοχυμού, τοματοχυμού και φραουλοχυμού, σε ασκορβύκο οξύ κατά την επεξεργασία τους με όζον.Περιλαμβάνει πειράματα σχετικά με την οζονοποίηση των χυμών όπου διεξήχθηκαν για την έρευνα του Ιρλανδικού σχεδίου ανάπτυξης μέσω του Μέτρου Θεσμικής Έρευνας Τροφίμων (FIRM), διοικητικά καθορισμένη από το Ιρλανδικό Υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων (DAF).Από τα αποτελέσματα των πειραμάτων αυτών παρατηρείται ότι δεν βρεθήκαν σημαντικές αλλαγές του pH, του ποσοστού των διαλυτών στερεών oBrix, της ολικής οξύτητας (ΤΑ),την τιμή της θολότητας, την τιμή της μη ενζυμικής αμαύρωσης, τις τιμές χρώματος (L*, a*, b*) και την περιεκτικότητα τους σε ασκορβυκό οξύ παρατηρήθηκε όμως εμφανή επίδραση στο χρώμα των χυμών. Έτσι, οι επιδράσεις της οζονοποίησης στης θρεπτικές ιδιότητες των χυμών θα πρέπει να θεωρούνται από τους επεξεργαστές σαν μια τεχνική συντήρησης πριν την υιοθεσία της. el
heal.advisorName n/a el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 68 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές