dc.contributor.author |
Παπαδοπούλου, Κυριακή |
el |
dc.date.accessioned |
2015-11-24T21:07:29Z |
|
dc.date.available |
2015-11-25T03:16:54Z |
|
dc.date.issued |
2015-11-24 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14615 |
|
dc.title |
Φυσικές γλυκαντικές ουσίες στα τρόφιμα |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
el |
heal.secondaryTitle |
|
el |
heal.keyword |
Ζάχαρη |
el |
heal.keyword |
Μέλι |
el |
heal.keyword |
Φρουκτόζη |
el |
heal.keyword |
Σάκχαρα |
el |
heal.contributorName |
|
el |
heal.language |
gre |
el |
heal.access |
free |
el |
heal.accessText |
|
el |
heal.license |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα |
el |
heal.fileFormat |
PDF |
* |
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννησου |
el |
heal.publicationDate |
2013-01-01 |
el |
heal.abstract |
Οι φυσικές γλυκαντικές ουσίες είναι οργανικές ενώσεις που απαντώνται σε φυτικούς ή ζωικούς ιστούς και χρησιμοποιούνται για να προσδώσουν γλυκιά γεύση στα τρόφιμα. Αν και πιο θερμιδογόνες, δεν έχουν περαιτέρω παρενέργειες στην υγεία των καταναλωτών όπως φαίνεται να έχουν οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Μια φυσική γλυκαντική ουσία ανταγωνιστική στις τεχνητές είναι η στεβιοσίδη, παράγωγο του φυτού στέβια. Η εργασία έχει χωριστεί σε 4 κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρονται οι γλυκαντικές ύλες όπου διαχωρίζονται σε φυσικές και τεχνητές. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναφέρονται η παρασκευή και η παραλαβή των φυσικών γλυκαντικών ουσιών. Στο τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται η χρήση των γλυκαντικών ουσιών ως πρόσθετα στα τρόφιμα. Τέλος στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στην επίδραση των γλυκαντικών υλών στην διατροφή και την υγεία (παχυσαρκία, διαβήτης κ.α.). |
el |
heal.advisorName |
Ζακυνθινός, Γεώργιος |
el |
heal.committeeMemberName |
|
el |
heal.academicPublisher |
ΤΕΙ Πελοποννήσου |
el |
heal.numberOfPages |
80 |
* |