Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Σύνθεση ηρακλειώτικου αμπελώνα για την παραγωγή κρασιού

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μπελιμπασάκης, Δημήτριος el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:07:31Z
dc.date.available 2015-11-25T03:16:55Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14618
dc.title Σύνθεση ηρακλειώτικου αμπελώνα για την παραγωγή κρασιού el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Αμπελοκαλλιέργεια el
heal.keyword Οινοποιία el
heal.keyword Οίνος el
heal.keyword Παραγωγή el
heal.keyword Ποικιλίες el
heal.keyword Ηράκλειο el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2013-03-01 el
heal.abstract Το αμπέλι και το κρασί είναι άρρηκτα δεμένα με την πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ζωή των ανθρώπων της Χώρας μας από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Ο δεσμός αυτός συνεχίζεται στις ημέρες μας, με την οργάνωση εκδηλώσεων και ημερίδων που προβάλουν το κρασί, αλλά και την πολιτιστική παράδοση του εκάστοτε τόπου. Στην παρούσα εργασία έγινε προσπάθεια να μελετηθούν ολοένα και περισσότερες ποικιλίες αμπελώνων, οι οποίες καλλιεργούνται στη χερσόνησο της Κρήτης, αλλά ειδικότερα στο Νομό Ηρακλείου. Για κάθε ποικιλία ξεχωριστά παρουσιάζεται η προέλευση της, οι αμπελογραφικοί της χαρακτήρες, τα φαινολογικά στάδια καθώς και οι ιδιότητες και η καλλιεργητική της συμπεριφορά. Έμφαση επίσης, δίνεται στους εγκεκριμένους οίνους Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), [όπως προβλέπεται από τον νέο κανονισμό της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς (Κ.Ο.Α.) Οίνου (ΕΚ) 479/08 του Συμβουλίου], οι οποίοι παράγονται στο νομό Ηρακλείου και ειδικότερα στις τρεις μεγαλύτερες οινο-περιοχές, αυτές των Πεζών, των Αρχάνων και των Δαφνών. Επιπροσθέτως, στην εργασία αναλύονται τα στάδια παραγωγής και μετέπειτα της οινοποίησης του οίνου, έτσι ώστε ο αναγνώστης να κατανοήσει την διαδικασία που χρειάζεται η παραγωγή ενός Κρητικού και όχι μόνον οίνου εξαιρετικής ποιότητας και εμφάνισης. Τέλος, θεωρήσαμε πως είναι να αναγκαίο να έχει ο αναγνώστης όσο το δυνατόν μια πλήρη εικόνα για τον κλάδο της οινοποιίας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου αυτού, την εγχώρια αγορά οίνου, τις εισαγωγές και εξαγωγές οίνου της Χώρας μας, καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο του νομού Ηρακλείου από τις παραπάνω ενέργειες-συναλλαγές. el
heal.advisorName Ζακυνθινός, Γεώργιος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 65 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές