Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Αλλοιώσεις και απώλειες της επιτραπέζιας ελιάς κατά την μεταποίησή της και οι περιπτώσεις μαύρης Καλαμών και πράσινες ελιές ισπανικού τύπου

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Γεωργοπούλου, Παναγιώτα el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:07:32Z
dc.date.available 2015-11-25T03:16:55Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14620
dc.title Αλλοιώσεις και απώλειες της επιτραπέζιας ελιάς κατά την μεταποίησή της και οι περιπτώσεις μαύρης Καλαμών και πράσινες ελιές ισπανικού τύπου el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Ελιές el
heal.keyword Καλαμάτα el
heal.keyword Μεταποίηση el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2013-01-01 el
heal.abstract Στη παρούσα εργασία περιγράφεται η όλη διαδικασία παραγωγής των επιτραπέζιων ελιών. Τα στάδια επεξεργασίας ξεκινούν από τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου μέχρι τη μεταποίηση του για να καταστεί βρώσιμος. Καθ' όλη τη διάρκεια της επεξεργασίας του ελαιοκάρπου παρατηρούνται κάποιες αλλοιώσεις όπως η αεριοπάθηση, η αεριοθυλάκωση, το κεφάλι καρφιού, η βουτυρική ζύμωση, το μαλάκωμα της υφής, η ασθένεια της δυσοσμίας που προκαλούνται κατά τη ζύμωση από μικροοργανισμούς. Τέτοιοι μικροοργανισμοί είναι τα βακτήρια του γένους Clostridium, Propionibacterium, Enterobacter και σακχαρολυτικών βακτηρίων που ανήκουν στο είδος Clostridium Butyricum. Καθώς και αλλοιώσεις που μπορεί να οφείλονται στην πυκνή άλμη ή διάλυμα, όπως είναι το μαλάκωμα της υφής ή από την αραιή άλμη, όπως είναι η κυάνωση ή γαλάζωμα. Ακόμα και αλλοιώσεις που προέρχονται από αρωματικά πρόσθετα και την υποβάθμιση συντηρητικών όπως είναι το σορβικό οξύ. Επιπλέον, δημιουργία περιβαλλοντικών προβλημάτων από τα απόβλητα κυρίως κατά την επεξεργασία των πράσινων ελιών Ισπανικού τύπου με καυστικό νάτριο. Καθώς και τη δημιουργία φλυκταίνωσης, όταν η θερμοκρασία του διαλύματος του καυστικού νατρίου δεν ελέγχεται. Η πρόκληση προπιονικής ζύμωσης και η δημιουργία στίγματα ζυμών. Τέλος, παρουσιάζονται οι απώλειες κατά τη μεταποίηση των ελιών που αφορούν τη μεταβολή βάρους του ελαιοκάρπου, τη μεταβολή του pH, τη μεταβολή του άλατος και απώλειες, όπως είναι οι οικονομικές. el
heal.advisorName Ζακυνθινός, Γεώργιος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 116 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές