Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Αντιοξειδωτικό περιεχόμενο και αντιοξειδωτική δράση Ελληνικών λευκών κρασιών

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Καββαθά, Ευσταθία el
dc.contributor.author Τσιγάρα, Αγνή el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:07:34Z
dc.date.available 2015-11-25T03:16:58Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14625
dc.title Αντιοξειδωτικό περιεχόμενο και αντιοξειδωτική δράση Ελληνικών λευκών κρασιών el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Κρασιά el
heal.keyword Σταφύλια el
heal.keyword Αμπέλια el
heal.keyword Οινοποίηση el
heal.keyword Φαινόλες el
heal.keyword Αντιοξειδωτικά el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2013-01-01 el
heal.abstract Το κρασί αποτελεί αδιαμφισβήτητα βασικό στοιχείο της παραδοσιακής Μεσογειακής διατροφής και του ελληνικού πολιτισμού. Τα τελευταία χρόνια έχουν διεξαχθεί πολλές μελέτες που διερευνούν την ευεργετική επίδραση της κατανάλωσης κρασιού, στην υγεία του ανθρώπου. Μεταξύ των ερμηνειών που έχουν διατυπωθεί είναι και η αντιοξειδωτική δράση των πολυφαινολικών συστατικών του κρασιού, των οποίων η δράση δεν είναι πλήρως διευκρινισμένη. Οι πολυφαινόλες φαίνεται ότι εμπλέκονται σε προστατευτικούς μηχανισμούς έναντι διαφόρων παθολογικών καταστάσεων, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο καρκίνος και οι μικροβιακές λοιμώξεις.Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν ο προσδιορισμός του αντιοξειδωτικού περιεχομένου και της αντιοξειδωτικής δράσης των ελληνικών λευκών κρασιών. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται εκτενής αναφορά του κρασιού, της σύστασης του σταφυλιού, της οινοποίησης καθώς και της θέσης του, στη Μεσογειακή Διατροφή. Στο επόμενο κεφάλαιο έχουμε μια συνοπτική περιγραφή των πολυφαινολών. Στο τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο, αυτής της μελέτης, παρακολουθούμε τα αντιοξειδωτικά αναλυτικά και εστιάζουμε στην αντιοξειδωτική δράση του κρασιού. el
heal.advisorName Καραγγελής, Γεώργιος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 55 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές