Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Τεχνολογία οίνου σε χώρες της Ευρώπης και τα οφέλη του οίνου στην υγεία του ανθρώπου

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.author Μανούση, Πανωραία el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:07:35Z
dc.date.available 2015-11-25T03:16:58Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14626
dc.title Τεχνολογία οίνου σε χώρες της Ευρώπης και τα οφέλη του οίνου στην υγεία του ανθρώπου el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Κρασιά el
heal.keyword Σταφύλια el
heal.keyword Αμπέλια el
heal.keyword Οινοποίηση el
heal.keyword Αντιοξειδωτικά el
heal.keyword Υγεία el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2013-01-01 el
heal.abstract Η παρούσα εργασία με θέμα το κρασί διαρθρώθηκε σε επτά κεφάλαια αφού πρώτα έγινε συνοπτική αναφορά στην ιστορία του. Η άμπελος άρχισε να καλλιεργείται στις Ανατολικές ακτές της Μαύρης θάλασσας πριν από 10000 χρόνια περίπου. Ο οίνος ήταν γνωστός κατά την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές ικανότητες και τη θετική ψυχοσωματική επίδραση του.Στο πρώτο κεφάλαιο, πραγματοποιείται αναφορά στα τρία στάδια παρασκευής του κρασιού: γλευκοποίηση, ζύμωση και ωρίμανση, καθώς και στις μεθόδους οινοποίησης. Επιπρόσθετα, παρουσιάζεται η χημική σύσταση των σταφυλιών και περιγράφονται τα στάδια ανάπτυξης και επεξεργασίας (τρύγος και έκθλιψη σταφυλιών). Τέλος, περιγράφεται η διαδικασία αλληλεπίδρασης θειώδους και οίνου. Στο δεύτερο κεφάλαιο περιγράφονται αναλυτικά τα στάδια της oινοποίησης. Η περιγραφή ξεκινά με την συγκομιδή των σταφυλιών και καταλήγει στη διαδικασία αφαίρεσης του αποβαλλόμενου υλικού κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης (διαχωρισμός) διαδικασίες του οποίου αποτελούν: ο εξευγενισμός,η διήθηση, η φυγοκέντριση, η ψύξη, η ιονική ανταλλαγή, η θέρμανση και ηπαστερίωση.Στο τρίτο κεφάλαιο, αναφέρονται συνοπτικά οι διάφοροι τύποι, καθώς και οι σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης του κρασιού. Περιγράφεται η διαδικασία τηςεμφιάλωσης και οι κυριότερες κατεργασίες της: η σταθεροποίηση, η διαύγασηπαλαίωσης και οι μέθοδοι οι οποίες χρησιμοποιούνται για το επιθυμητό αποτέλεσμα.Στο επόμενο κεφάλαιο, μελετάμε την οινοποιητική διαδικασία συνοπτικά. Ακολουθεί η αναφορά σε κατηγορίες και ποικιλίες οίνου, αρχικά στις γνωστές γηγενείς. Αναφέρονται επίσης ποικιλίες ξενικής προέλευσης. Το τελευταίο κεφάλαιο έχει ως ειδικότερο θέμα τα οφέλη του οίνου για την υγεία. Στο δεύτερο μέρος του κεφαλαίου εξετάζονται αναλυτικά οι θετικές επιδράσεις του κρασιού el
heal.advisorName Καραγγελής, Γεώργιος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 109 *


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics