Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Bt Αραβόσιτος, καλλιέργεια, περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Χρηστίδη, Βασιλική el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:07:36Z
dc.date.available 2015-11-25T03:16:58Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14627
dc.title Bt Αραβόσιτος, καλλιέργεια, περιβαλλοντικές επιπτώσεις el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Αραβόσιτος el
heal.keyword Καλλιέργεια el
heal.keyword Περιβάλλον el
heal.keyword Νομοθεσία el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2013-01-01 el
heal.abstract Η συνεχής πληθυσμιακή αύξηση και η εξελικτική πορεία της ανθρωπότητας παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλούς τομείς. Η τεχνολογία συμβάλει στην υλοποίηση των αναγκών της σημερινής κοινωνίας ενώ στον αντίποδα, ο υπερπληθυσμός θεωρείται υπαίτιος για πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος. Ο υποσιτισμός μαστίζει τις αναπτυσσόμενες χώρες και νέες ασθένειες κάνουν αισθητή την παρουσία τους.Μια νέα επιστήμη γνωστή ως "Βιοτεχνολογία" καλείται να επέμβει βελτιώνοντας ή ακόμα και εξαλείφοντας μείζονα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας. Είναι μια επιστήμη που ειδικεύεται στην επεξεργασία και το χειρισμό του βιολογικού υλικού. Με τη εφαρμογή της επιδιώκεται η χρησιμοποίηση ζωντανών οργανισμών ή μέρος αυτών, για την παραγωγή και την τροποποίηση προϊόντων, τη βελτίωση φυτών και ζώων καθώς επίσης και την ανάπτυξη μικροοργανισμών για εξειδικευμένες χρήσεις. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα γενετικής τροποποίησης είναι ο Bt αραβόσιτος, ο οποίος παρουσιάζει ανθεκτικότητα σε συγκεκριμένες οικογένειες εντόμων άκρως εχθρικών προς αυτόν. Πολλά υβρίδια με διαφορετικές ιδιότητες έχουν δημιουργηθεί, άλλα εγκριθήκαν και κυκλοφορούν στην αγορά σαν τρόφιμα, πρόσθετα τροφίμων ή ζωοτροφές ενώ άλλα βρίσκονται ακόμα σε ερευνητικό επίπεδο.Η καλλιέργεια του Bt αραβόσιτου σε εμπορική κλίμακα τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Αυτό γεννά ερωτήματα για την ασφάλεια του καταναλωτικού κοινού καθώς και για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει. Σκοπός αυτής της εργασίας είναι η περιγραφή της γενετικής τροποποίησης του Bt αραβόσιτου, η αναφορά στα οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη των καλλιεργειών αυτών, καθώς επίσης και στις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρουν στην ανθρώπινη υγεία και το οικοσύστημα. el
heal.advisorName Παπαδέλλη,Μαρίνα el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 79 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές