dc.contributor.author |
Ψωϊνου, Παναγιώτα |
el |
dc.date.accessioned |
2015-11-24T21:07:39Z |
|
dc.date.available |
2015-11-25T03:17:01Z |
|
dc.date.issued |
2015-11-24 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14633 |
|
dc.title |
Τα φυτοπαθογόνα είδη των μυκήτων Fusarium, Asrergillus, Penicillium και η επίδραση των μυκοτοξινών τους στα τρόφιμα |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
el |
heal.secondaryTitle |
|
el |
heal.keyword |
Μύκητες |
el |
heal.keyword |
Φυτοπαθολογία |
el |
heal.keyword |
Τρόφιμα |
el |
heal.keyword |
Νομοθεσία |
el |
heal.contributorName |
|
el |
heal.language |
gre |
el |
heal.access |
free |
el |
heal.accessText |
|
el |
heal.license |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα |
el |
heal.fileFormat |
PDF |
* |
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννησου |
el |
heal.publicationDate |
2013-01-01 |
el |
heal.abstract |
Σκοπός της συγκεκριμένης εργασίας είναι η βιβλιογραφική ανασκόπηση της έρευνας των μυκήτων του γένους Penicillium, Aspergillus και Fusarium υπεύθυνων για την παράγωγή μυκοτοξινών που έχουν σημαντικές επιπτώσεις στα τρόφιμα. και κατά συνέπια στην υγεία των ανθρώπων. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, η εργασία χωρίστηκε σε πέντε κεφάλαια. Αρχικά δίνονται όλες οι αναλυτικές πληροφορίες για τα φυτοπαθογόνα αλλά και μυκοτοξικογόνα είδη των μυκήτων Penicillium, Aspergillus και Fusarium, με έμφαση στις μυκοτοξίνες που παράγει το κάθε είδος. Στην συνέχεια, στο δεύτερο κεφάλαιο, αναφέρονται οι μυκοτοξίνες των παραπάνω μυκήτων στο σύνολό τους και γίνεται αναλυτική περιγραφή για κάθε μυκοτοξίνη χωριστά. Το τρίτο κεφάλαιο αφορά τις τεχνικές και μεθόδους που έχουν αναπτυχθεί και εξελιχθεί ανά τα χρόνια για τον ακριβή προσδιορισμό μυκοτοξίνών σε τρόφιμα. Ακολουθεί το τέταρτο κεφάλαιο με έμφαση στην επίδραση των μυκοτοξινών στα τρόφιμα και κατ' επέκταση στον άνθρωπο και τα ζώα και δίνεται η σχετική Νομοθεσία για τις μυκοτοξίνες τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε Παγκόσμιο επίπεδο. Τέλος, στο πέμπτο κεφάλαιο δίνονται τα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν από την παραπάνω βιβλιογραφική μελέτη όσον αφορά την σημαντικότητα των μυκοτοξινών στην ποιότητα των τροφίμων και την υγεία του ανθρώπου. |
el |
heal.advisorName |
Παπαδοπούλου, Μαρία |
el |
heal.committeeMemberName |
|
el |
heal.academicPublisher |
ΤΕΙ Πελοποννήσου |
el |
heal.numberOfPages |
113 |
* |