Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Τα φυτοπαθογόνα είδη των μυκήτων Fusarium, Asrergillus, Penicillium και η επίδραση των μυκοτοξινών τους στα τρόφιμα

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Ψωϊνου, Παναγιώτα el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:07:39Z
dc.date.available 2015-11-25T03:17:01Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14633
dc.title Τα φυτοπαθογόνα είδη των μυκήτων Fusarium, Asrergillus, Penicillium και η επίδραση των μυκοτοξινών τους στα τρόφιμα el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Μύκητες el
heal.keyword Φυτοπαθολογία el
heal.keyword Τρόφιμα el
heal.keyword Νομοθεσία el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2013-01-01 el
heal.abstract Σκοπός της συγκεκριμένης εργασίας είναι η βιβλιογραφική ανασκόπηση της έρευνας των μυκήτων του γένους Penicillium, Aspergillus και Fusarium υπεύθυνων για την παράγωγή μυκοτοξινών που έχουν σημαντικές επιπτώσεις στα τρόφιμα. και κατά συνέπια στην υγεία των ανθρώπων. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, η εργασία χωρίστηκε σε πέντε κεφάλαια. Αρχικά δίνονται όλες οι αναλυτικές πληροφορίες για τα φυτοπαθογόνα αλλά και μυκοτοξικογόνα είδη των μυκήτων Penicillium, Aspergillus και Fusarium, με έμφαση στις μυκοτοξίνες που παράγει το κάθε είδος. Στην συνέχεια, στο δεύτερο κεφάλαιο, αναφέρονται οι μυκοτοξίνες των παραπάνω μυκήτων στο σύνολό τους και γίνεται αναλυτική περιγραφή για κάθε μυκοτοξίνη χωριστά. Το τρίτο κεφάλαιο αφορά τις τεχνικές και μεθόδους που έχουν αναπτυχθεί και εξελιχθεί ανά τα χρόνια για τον ακριβή προσδιορισμό μυκοτοξίνών σε τρόφιμα. Ακολουθεί το τέταρτο κεφάλαιο με έμφαση στην επίδραση των μυκοτοξινών στα τρόφιμα και κατ' επέκταση στον άνθρωπο και τα ζώα και δίνεται η σχετική Νομοθεσία για τις μυκοτοξίνες τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε Παγκόσμιο επίπεδο. Τέλος, στο πέμπτο κεφάλαιο δίνονται τα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν από την παραπάνω βιβλιογραφική μελέτη όσον αφορά την σημαντικότητα των μυκοτοξινών στην ποιότητα των τροφίμων και την υγεία του ανθρώπου. el
heal.advisorName Παπαδοπούλου, Μαρία el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 113 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές