Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Γραμμή παραγωγής και συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων σε παραδοσιακό ελαιοτριβείο εντός ζώνης ΠΟΠ της Καλαμάτας

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Θεοδωρακοπούλου, Μαρία el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:07:44Z
dc.date.available 2015-11-25T03:17:05Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14646
dc.title Γραμμή παραγωγής και συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων σε παραδοσιακό ελαιοτριβείο εντός ζώνης ΠΟΠ της Καλαμάτας el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Ελαιοτριβείο el
heal.keyword Ελαιόλαδο el
heal.keyword Ελαιόκαρπος el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2013-01-01 el
heal.abstract Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως αντικείμενο τη παραγωγή λαδιού και τα συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης ασφάλειας σε παραδοσιακό ελαιοτριβείο. Μια από τις βασικότερες χώρες παραγωγής, κατανάλωσης και εξαγωγής ελαιολάδου είναι η Ελλάδα. Από τα αρχαία χρόνια ακόμη, η ελιά θεωρούνταν το ιερότερο δέντρο του τόπου μας και αποτελούσε σύμβολο ειρήνης και ευημερίας. Το ελαιόλαδο είναι ένα φυσικό προϊόν που διακρίνεται για τις ευεργετικές του ιδιότητες και συγκαταλέγεται στη λίστα με τα 10 ωφελιμότερα τρόφιμα στο κόσμο.Στην χώρα μας έχουμε περίπου 38 ποικιλίες ελιάς. Αφού γίνει η συλλογή της ελιάς ο καρπός ακολουθεί μια γραμμή παραγωγής με παραδοσιακό τρόπο ώστε να παραχθεί το ελαιόλαδο. Υπάρχουν πολλοί εμπορικοί τύποι ελαιολάδου όπου ο διαχωρισμός τους γίνεται σύμφωνα με το χρώμα και τον τρόπο συντήρησης του προϊόντος. Ανάλογα με το χρώμα, την οξύτητα, την οξείδωση και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά γίνεται η κατηγοριοποίηση σε ποιότητες όπου προσαρμόζονται με τις επιθυμίες των καταναλωτών.Στη σύγχρονη κοινωνία, η αύξηση της ζήτησης καλύτερων και ασφαλέστερων προϊόντων καθώς και το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το περιβάλλον έφερε την γεωργία στο επίκεντρο. Οι γεωργοί θέλησαν να βρουν ένα τρόπο να αυξήσουν την παραγωγή τους αλλά να είναι συνάμα φιλικός προς το περιβάλλον. Και στην περίπτωση του ελαιολάδου, λοιπόν, αυτό επιτεύχθηκε μέσω της ολοκληρωμένης διαχείρισης των καλλιεργειών στα πλαίσια της οποίας αναπτύχτηκαν τρόποι ώστε να αυξηθεί η παραγωγή με προϊόντα καλής ποιότητας τα όποια όμως παράγονται σύμφωνα με της αρχές της αειφορίας. el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 57 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές