Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Προετοιμασία φακέλου προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης για το ελαιόλαδο της περιοχής Τιθορέας

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Παπαδόπουλος, Γεώργιος el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:07:46Z
dc.date.available 2015-11-25T03:17:07Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14650
dc.title Προετοιμασία φακέλου προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης για το ελαιόλαδο της περιοχής Τιθορέας el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Ελαιόλαδο el
heal.keyword Ελαιόδενδρα el
heal.keyword Υγεία el
heal.keyword Ποιοτική ανάλυση el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2013-01-01 el
heal.abstract Το ελαιόλαδο παράγεται κυρίως στα κράτη της μεσογείου και είναι προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας πλούσιο σε ουσίες με αντιοξειδωτική δράση, όπως βιταμίνη Ε και πολυφαινολικές ενώσεις. Η ποιότητα και τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του (οσμή και γεύση) οφείλονται κυρίως στο ιδιαίτερο γεωγραφικό περιβάλλον και τους τρόπους επεξεργασίας και παραγωγής του.Στο γενικό πλαίσιο της διασφάλισης της ποιότητας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αγροτικών προϊόντων, η Ευρωπαϊκή Ένωση θέσπισε για πρώτη φορά το καθεστώς για την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων και των ονομασιών προέλευσης των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων (Καν. 2081/92) και το καθεστώς, για τις βεβαιώσεις ιδιοτυπίας των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων (Καν. 2082/92). Τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) διέπονται από τον Κανονισμό (EE) αριθ. 1151/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Νοεμβρίου 2012 για τα συστήματα ποιότητας των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων ο οποίος αντικατέστησε τον Κανονισμό (ΕΚ) 510/2006 του Συμβουλίου της 20ης Μαρτίου 2006.Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η χημική εξέταση του ελαιολάδου της περιοχής της Τυθορέας, το οποίο είναι γνωστό εκ αρχαιοτάτων χρόνων λόγω του ιδιαίτερου χρώματος και της γεύσης του, με απώτερο στόχο τη μελλοντική ένταξή του στα προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). (Βάλε παραπομπή, tithoreonelaion.com) el
heal.advisorName Ζακυνθινός, Γεώργιος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 62 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές