Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Βελτιστοποίηση των ρεολογικών ιδιοτήτων του γιαουρτιού και ποιοτικές αλλαγές κατά τη διάρκεια αποθήκευσης στα διαφορετικά υλικά συσκευασίας

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Δανιηλίδου, Δέσποινα el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:07:51Z
dc.date.available 2015-11-25T03:17:11Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14663
dc.title Βελτιστοποίηση των ρεολογικών ιδιοτήτων του γιαουρτιού και ποιοτικές αλλαγές κατά τη διάρκεια αποθήκευσης στα διαφορετικά υλικά συσκευασίας el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Γιαούρτι el
heal.keyword Συσκευασία el
heal.keyword Ιδιότητες el
heal.keyword Υγεία el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2013-01-01 el
heal.abstract Η ρεολογική μελέτη των τροφίμων επιτρέπει την εκτίμηση της δομής τους, της λειτουργικότητάς τους και της κατάστασής τους (π.χ. της μετουσίωσης πρωτεϊνών, ζελατινοποίησης αμύλου, σχηματισμό πήγματος κτλ). Συχνά χρησιμοποιείται για έλεγχο των πρώτων υλών ή των διεργασιών παραγωγής των προϊόντων. Επισημαίνεται ότι οι ρεολογικές ιδιότητες και η υφή των περισσότερων τροφίμων σχετίζονται άμεσα με την ποιότητά τους και την αποδοχή από τον καταναλωτή. Είναι πολύ σημαντική ως εκ τούτου η μελέτη δυνατότητας συσχετισμού της ρεολογικής συμπεριφοράς των τροφίμων, όπως εκτιμάται με οργανοληπτική αξιολόγηση από ομάδες εκπαιδευμένων ή μη δοκιμαστών, με τη μέτρηση μίας ή περισσότερων ρεολογικών ιδιοτήτων με τη χρήση κατάλληλων οργάνων.Το γιαούρτι σήμερα έχει μια διαφορετική εικόνα σε σύγκριση με το παρελθόν και καταναλώνεται ευρύτατα. Έχει σταθερή γεύση, ποιότητα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και καταναλώνεται σκέτο, με μέλι, με φρούτα, με δημητριακά και με ξηρούς καρπούς.Στην παρούσα εργασία θα μελετήσουμε τη ρεολογική συμπεριφορά του γιαουρτιού καθώς και τις ποιοτικές αλλαγές του, κατά τη διάρκεια αποθήκευσης στα διαφορετικά υλικά συσκευασίας el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 56 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές