dc.contributor.author |
Μερτζανίδου, Φωτεινή |
el |
dc.date.accessioned |
2015-11-24T21:07:57Z |
|
dc.date.available |
2015-11-25T03:17:13Z |
|
dc.date.issued |
2015-11-24 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14670 |
|
dc.title |
Παραγωγική διαδικασία και ποιοτικός έλεγχος της κρυσταλλικής ζάχαρης όπως γίνεται στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
el |
heal.secondaryTitle |
|
el |
heal.keyword |
Ζάχαρη |
el |
heal.keyword |
Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης |
el |
heal.keyword |
Διαδικασία παραγωγής |
el |
heal.keyword |
Πείραμα |
el |
heal.contributorName |
|
el |
heal.language |
gre |
el |
heal.access |
free |
el |
heal.accessText |
|
el |
heal.license |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα |
el |
heal.fileFormat |
PDF |
* |
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννησου |
el |
heal.publicationDate |
2013-01-01 |
el |
heal.abstract |
Η ζάχαρη από αρχαιοτάτων χρόνων έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διατροφή του ανθρώπου. Χρησιμοποιείται στη συντήρηση τροφίμων, στην παρασκευή πλούσιων γλυκισμάτων και οπουδήποτε χρειάζεται μια γλυκιά νότα στις δημιουργίες μας. Η παραγωγή της έχει εξαπλωθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου και δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτά η χώρα μας. Γίνεται λόγος πως ο ναύαρχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Νήαρχος, ο οποίος διέσχισε τον Ινδό ποταμό το 325π.Χ. την περιέγραψε ως ένα είδος μελιού που βγαίνει από “γλυκά καλάμια”. Στην Ελλάδα η παραγωγή της ζάχαρης γίνεται από ζαχαρότευτλα στις πέντε μονάδες που παρίστανται ανά τον ελλαδικό χώρο. Στην παρούσα εργασία μελετήθηκε η διαδικασία της παραγωγής ζάχαρης στο Εργοστάσιο Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρεως Πλατέος, καθώς και οι πειραματικές διαδικασίες που διεξάγονται για συγκεκριμένες αναλύσεις σχετικά με αυτή, όπως το χρώμα, η θολερότητα, η κοκκομετρική σύσταση και λοιπές παράμετροι. |
el |
heal.advisorName |
Βαρζάκας, Θεόδωρος |
el |
heal.committeeMemberName |
|
el |
heal.academicPublisher |
ΤΕΙ Πελοποννήσου |
el |
heal.numberOfPages |
72 |
* |