Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Προσδιορισμός αλλεργιογόνων ουσιών στα τρόφιμα

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.author Γαϊτάνης, Σταύρος el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:16:45Z
dc.date.available 2015-11-25T03:17:18Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14686
dc.title Προσδιορισμός αλλεργιογόνων ουσιών στα τρόφιμα el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Αλλεργιογόνα el
heal.keyword Τρόφιμα el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2013-01-01 el
heal.abstract Τα αλλεργιογόνα τρόφιμα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια ανανεώνεται συνεχώς η νομοθεσία σε σχέση με την αναγραφή τους στις ετικέτες των προϊόντων. Επίσης γίνονται συνεχώς έρευνες για την ανίχνευση και τον προσδιορισμό όλων των αλλεργιογόνων τροφίμων. Μια από τις σημαντικότερες διαδικασίες ανίχνευσης αλλεργιογόνων σε ένα τρόφιμο είναι ημέθοδος ELISA. Η ELISA αποτελεί το κυρίως στάδιο της μεθόδου, κατά την οποία το πρωτεϊνικό διάλυμα αραιώνεται κατάλληλα και προστίθεται σε μικροτριβλία τα οποία έχουν επίστρωση από αντίσωμα. Το ακινητοποιημένο αντίσωμα δεσμεύει την προς προσδιορισμό πρωτεΐνη και στη συνέχεια η τελευταία δεσμεύει ένα δεύτερο, βιοτινυλιωμένο αντίσωμα (σάντουιτς ELISA). Το βιοτινυλιωμένο αντίσωμα συνδέεται με ένα σύμπλοκο στρεπταβιδίνης - ενζύμου. Το ένζυμο αυτό, στο τελευταίο στάδιο της ELISA, καταλύει την αντίδραση μετατροπής κάποιου υποστρώματος σε έγχρωμο προϊόν. el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 42 *


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics