Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Παραμπάτης, Παναγιώτης el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:16:56Z
dc.date.available 2015-11-25T03:17:25Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14705
dc.title Τεχνολογία παρασκευής ψωμιού el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Ψωμί el
heal.keyword Αρτοποίηση el
heal.keyword Εξοπλισμός el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2013-01-01 el
heal.abstract Το ψωμί αποτελεί σημαντικό προϊόν για την καθημερινής μας διατροφής και αποτελείται από αλεύρι, νερό, μαγιά και αλάτι. Η ποιότητα του ψωμιού εξαρτάται από παράγοντες όπως οι πρώτες ύλες, οι τεχνικές αρτοποίησης, ο εξοπλισμός, η αρτοποιητική ικανότητα του αλεύρου, οι βοηθητικές ύλες, η συνταγή και η εμπειρία του αρτοποιού. Η παραγωγή του ψωμιού γίνεται μέσω της διαδικασίας που καλείται αρτοποιήση και περιλαμβάνει τα στάδια της ανάμιξης των συστατικών, της μορφοποίησης του ζυμαριού, της ωρίμανσής του, του ψησίματος και της συσκευασίας του. Επιπλέον πολύ σημαντικό ρόλο στην παραγωγή καλής ποιότητας ψωμιού παίζουν οι τεχνικές αρτοποίησης που ακολουθούνται για την παραγωγή του και χωρίζονται σε Τεχνικές Βραδείας Αρτοποίησης, Τεχνικές Ταχείας Αρτοποιήσης και Σύγχρονες Τεχνικές που σχετίζονται με την επιβραδυνόμενη παρασκευή ψωμιού. Τέλος ένα σύγχρονο αρτοποιείο διαθέτει μηχανολογικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει ζυμωτήρια, ζυγοκοπτικές και πλαστικές μηχανές, στόφες και θαλάμους επιβραδυνόμενης- διακοπτόμενης ζύμωσης αλλά και αρτοκλιβάνους διαφόρων τύπων. el
heal.advisorName Καραγγελής, Γεώργιος el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 50 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές