heal.abstract |
Σκοπός της παρούσης εργασίας είναι να μελετήσει την επεξεργασία και τον ποιοτικό έλεγχο του καφέ εστιάζοντας στο ρόλο που διαδραματίζει η βιομηχανία Nestle. Η μεθοδολογία της εργασίας στηρίχθηκε στη συλλογή δευτερογενών δεδομένων μέσα από βιβλία, άρθρα σε περιοδικά, αλλά και μέσα από επίσημους διαδικτυακούς τόπους. Η εργασία ολοκληρώνεται μέσα από έξι κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο μελετά το ρόφημα του καφέ, προβαίνοντας σε μια ιστορική αναδρομή, όπου παρουσιάζονται οι καλλιέργειες του καφέ και η εξάπλωσή τους, οι μέθοδοι επεξεργασίας του καφέ, αλλά και η διαδικασία καβουρδίσματός του. Το δεύτερο κεφάλαιο εστιάζει στη σύσταση του καφέ και κυρίως στις αρωματικές ενώσεις του με μη πτητικά συστατικά όπως τα αζωτούχα, οι υδατάνθρακες, τα λιπίδια, τα χλωρογενικά οξέα και οι μελανοϊδίνες. Το τρίτο κεφάλαιο μελετά την ποιότητα του καφέ και το τέταρτο κεφάλαιο τον οργανοληπτικό έλεγχο και την ανάλυση του καφέ. Το πέμπτο κεφάλαιο μελετά την εγχώρια αγορά του καφέ ενώ το έκτο και τελευταίο κεφάλαιο αναλύει τη μελέτη περίπτωσης της Nestle Hellas. Στο τέλος της εργασίας συνοψίζονται τα τελικά μας συμπεράσματα. |
el |