Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Η νοθεία των τροφίμων: μελέτη περίπτωσης η νοθεία του ελαιόλαδου

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Γεωργιάδου, Δέσποινα el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:17:15Z
dc.date.available 2015-11-25T03:17:34Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14735
dc.title Η νοθεία των τροφίμων: μελέτη περίπτωσης η νοθεία του ελαιόλαδου el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Τρόφιμα el
heal.keyword Ποιότητα el
heal.keyword Έλεγχος ποιότητας el
heal.keyword Δισφάλιση ποιότητας el
heal.keyword Ελαιόλαδο el
heal.keyword Ελλάδα el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2013-01-01 el
heal.abstract Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι κυρίως η ενημέρωση σχετικά με την ποιότητα και τους ελέγχους που πρέπει να γίνονται για την διατήρηση και την ασφάλεια των τροφίμων. Σημαντικό σημείο είναι η έρευνα περί νοθείας των τροφίμων που αποτελεί χρόνιο πρόβλημα και δυστυχώς οι ρυθμοί ανάπτυξής του αυξάνονται ραγδαία με σκοπό τη κερδοφορία και φυσικά οδηγεί και στην εξαπάτηση των καταναλωτών. Αναλύονται οι μέθοδοι διασφάλισης ποιότητας των τροφίμων που πρέπει να τηρούνται σε νοσοκομεία, εστιατόρια και γενικότερα σε όλους τους χώρους μαζικής εστίασης. Όπως επίσης γίνεται αναφορά στις ποινικές κυρώσεις που έχει θεσπιστεί περί νοθείας και θα υποστεί αυτός ο οποίος δεν τηρεί τα μέτρα ασφαλείας. Συνεχίζοντας την εργασία μας στο δεύτερο κομμάτι της μελετάμε την περίπτωση νοθείας στο ελαιόλαδο. Αφού πρώτα αναλύσουμε την χημική του σύσταση και τις ποιότητες του, αναφερόμαστε στους ελέγχους και στις μεθόδους που βοηθάνε στην διατήρηση των υψηλών προδιαγραφών. Κλείνοντας την εργασία γίνεται μια γενική αλλά σκόπιμη αναφορά στα δεδομένα παραγωγής ελαιόλαδου στην χώρα μας, αναφέροντας τρόπους με τους οποίου πιθανόν θα μπορούσαν να βελτιωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ο καταναλωτής φτάνει στο σημείο αγοράς και χρήσης του ελαιόλαδου. Συγκρίνουμε τις ευεργετικές ικανότητες των ελαίων στην υγεία μας και παραθέτουμε τα συμπεράσματά μας. el
heal.advisorName Ζακυνθινός, Γεώργιος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 55 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές