dc.contributor.author |
Γεωργιάδου, Δέσποινα |
el |
dc.date.accessioned |
2015-11-24T21:17:15Z |
|
dc.date.available |
2015-11-25T03:17:34Z |
|
dc.date.issued |
2015-11-24 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14735 |
|
dc.title |
Η νοθεία των τροφίμων: μελέτη περίπτωσης η νοθεία του ελαιόλαδου |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
el |
heal.secondaryTitle |
|
el |
heal.keyword |
Τρόφιμα |
el |
heal.keyword |
Ποιότητα |
el |
heal.keyword |
Έλεγχος ποιότητας |
el |
heal.keyword |
Δισφάλιση ποιότητας |
el |
heal.keyword |
Ελαιόλαδο |
el |
heal.keyword |
Ελλάδα |
el |
heal.contributorName |
|
el |
heal.language |
gre |
el |
heal.access |
free |
el |
heal.accessText |
|
el |
heal.license |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα |
el |
heal.fileFormat |
PDF |
* |
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννησου |
el |
heal.publicationDate |
2013-01-01 |
el |
heal.abstract |
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι κυρίως η ενημέρωση σχετικά με την ποιότητα και τους ελέγχους που πρέπει να γίνονται για την διατήρηση και την ασφάλεια των τροφίμων. Σημαντικό σημείο είναι η έρευνα περί νοθείας των τροφίμων που αποτελεί χρόνιο πρόβλημα και δυστυχώς οι ρυθμοί ανάπτυξής του αυξάνονται ραγδαία με σκοπό τη κερδοφορία και φυσικά οδηγεί και στην εξαπάτηση των καταναλωτών. Αναλύονται οι μέθοδοι διασφάλισης ποιότητας των τροφίμων που πρέπει να τηρούνται σε νοσοκομεία, εστιατόρια και γενικότερα σε όλους τους χώρους μαζικής εστίασης. Όπως επίσης γίνεται αναφορά στις ποινικές κυρώσεις που έχει θεσπιστεί περί νοθείας και θα υποστεί αυτός ο οποίος δεν τηρεί τα μέτρα ασφαλείας. Συνεχίζοντας την εργασία μας στο δεύτερο κομμάτι της μελετάμε την περίπτωση νοθείας στο ελαιόλαδο. Αφού πρώτα αναλύσουμε την χημική του σύσταση και τις ποιότητες του, αναφερόμαστε στους ελέγχους και στις μεθόδους που βοηθάνε στην διατήρηση των υψηλών προδιαγραφών. Κλείνοντας την εργασία γίνεται μια γενική αλλά σκόπιμη αναφορά στα δεδομένα παραγωγής ελαιόλαδου στην χώρα μας, αναφέροντας τρόπους με τους οποίου πιθανόν θα μπορούσαν να βελτιωθούν οι συνθήκες με τις οποίες ο καταναλωτής φτάνει στο σημείο αγοράς και χρήσης του ελαιόλαδου. Συγκρίνουμε τις ευεργετικές ικανότητες των ελαίων στην υγεία μας και παραθέτουμε τα συμπεράσματά μας. |
el |
heal.advisorName |
Ζακυνθινός, Γεώργιος |
el |
heal.committeeMemberName |
|
el |
heal.academicPublisher |
ΤΕΙ Πελοποννήσου |
el |
heal.numberOfPages |
55 |
* |