dc.contributor.author |
Κατσίβας, Σωτήρης |
el |
dc.date.accessioned |
2015-11-25T01:27:38Z |
|
dc.date.available |
2015-11-25T03:25:25Z |
|
dc.date.issued |
2015-11-25 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/16949 |
|
dc.title |
Βέλτιστες πρακτικές τυποποίησης και συσκευασίας ελαιολάδου |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
el |
heal.secondaryTitle |
|
el |
heal.keyword |
Ελαιόλαδο |
el |
heal.keyword |
Ελιές |
el |
heal.keyword |
Ποικιλίες |
el |
heal.keyword |
Ελαιοφόρα σπέρματα |
el |
heal.keyword |
Τυποποίηση |
el |
heal.keyword |
Συσκευασία |
el |
heal.keyword |
Ελλάδα |
el |
heal.contributorName |
|
el |
heal.language |
gre |
el |
heal.access |
free |
el |
heal.accessText |
|
el |
heal.license |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα |
el |
heal.fileFormat |
PDF |
* |
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννησου |
el |
heal.publicationDate |
2013-01-01 |
el |
heal.abstract |
Το ελαιόλαδο αποτελεί το δημοφιλέστερο διατροφικό συστατικό των Ελλήνων καταναλωτών. Η θρεπτική/διατροφική αξία του ελαιόλαδου είναι μεγάλη αλλά η οικονομική του αξία είναι μειωμένη λόγω της πώλησης του σε χύμα μορφή. Η τυποποίηση του ελαιόλαδου μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη μείωση αυτού του προβλήματος. Παράλληλα, η τιμή και η κατανάλωση του ελαιόλαδου, εξαρτώνται άμεσα και από τη συσκευασία του. Στην εργασία αυτή παρατίθενται οι βέλτιστες πρακτικές τυποποίησης και συσκευασίας ελαιόλαδου οι οποίες συνδέονται με διάφορες παραμέτρους όπως είναι η καλή γνώση της αγοράς, από πλευράς τυποποιητών και συσκευαστών ελαιόλαδου αντίστοιχα αλλά και η εφαρμογή ιχνηλασιμότητας κατά τις διαδικασίες αυτές. Οι βέλτιστες πρακτικές συσκευασίας και τυποποίησης ελαιόλαδου πρέπει επίσης να είναι απόλυτα συμμορφωμένες με την υπάρχουσα νομοθεσία, στοιχεία της οποίας δίνονται μέσα από την παρούσα εργασία. Οι αρμόδιες αρχές αλλά και άλλοι ειδικοί επί των θεμάτων εκθέτουν ανά περιόδους τις εκτιμήσεις τους για τις προοπτικές που υπάρχουν στο σημαντικό αυτό τομέα του ελαιόλαδου. Οι προοπτικές αυτές καθώς επίσης και προτάσεις για την επίτευξη των σχετικών στόχων αναλύονται στην εργασία αυτή, η οποία ως στόχο έχει να συνοψίσει θέματα σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές τυποποίησης και συσκευασίας ελαιόλαδου. |
el |
heal.advisorName |
Βαρζάκας, Θεόδωρος |
el |
heal.committeeMemberName |
|
el |
heal.academicPublisher |
ΤΕΙ Πελοποννήσου |
el |
heal.numberOfPages |
67 |
* |