Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Παραγωγική διαδικασία και ποιοτικός έλεγχος γραβιέρας στο τυροκομείο Ξυλούρης

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Φουκάκη, Φανουρία el
dc.date.accessioned 2015-11-25T01:27:40Z
dc.date.available 2015-11-25T03:25:26Z
dc.date.issued 2015-11-25
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/16953
dc.title Παραγωγική διαδικασία και ποιοτικός έλεγχος γραβιέρας στο τυροκομείο Ξυλούρης el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Τυροκόμηση el
heal.keyword Γάλα el
heal.keyword Τυρί el
heal.keyword Έλεγχος ποιότητας el
heal.keyword Διαχείριση ολικής ποιότητας el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate el
heal.abstract Το τυρί χρησιμοποιείται στη διατροφή του ανθρώπου από αρχαιοτήτων χρόνων. Θεωρούνταν από τότε εξαιρετική τροφή χάρη στην πολύ καλή γεύση και στο άρωμά του. Τους τελευταίους δύο αιώνες τεκμηριώθηκε και επιστημονικά ότι πέραν της γεύσης και του αρώματος του περιέχει και μία μεγάλη ποικιλία στερεών συστατικών που είναι πολύτιμα για τη διατροφή μας. Οι πρωτεΐνες του είναι πολύ υψηλής βιολογικής αξίας, καθώς περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα σε ποσότητες και σχέσεις που ανταποκρίνονται τις ανάγκες μας. Αποτελεί πολύ πλούσια πηγή ασβεστίου και φωσφόρου που είναι συστατικά απαραίτητα για τη δόμηση του σκελετού και των δοντιών. Περιέχει βιταμίνες, ανόργανα άλατα, λίπος και άλλα συστατικά που το καθιστούν πολύτιμο τρόφιμο. Αυτοί είναι και οι λόγοι που η παραγωγή και η κατανάλωσή του αυξάνουν από χρόνο σε χρόνο. Για τη χώρα μας το τυρί υπήρξε και είναι προϊόν με ιδιαίτερη οικονομική και διατροφική σημασία. Ως λαός είμαστε, μαζί με τους Γάλλους, πρώτοι στην ετήσια κατά κεφαλή κατανάλωση τυριού στον κόσμο. Πέραν αυτού, περισσότεροι από 200.000 Έλληνες απασχολούνται, μερικώς ή πλήρως, στην παραγωγή του γάλακτος και των τυριών.( πηγή: Τυροκομία Β' έκδοση Εμμανουήλ Μιχ. Ανυφαντάκης, 2004). el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 134 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές