dc.contributor.author |
Ρούσσου, Ελπίδα |
el |
dc.date.accessioned |
2015-11-25T01:27:42Z |
|
dc.date.available |
2015-11-25T03:25:28Z |
|
dc.date.issued |
2015-11-25 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/16956 |
|
dc.title |
Τεχνολογία μη αλκοολούχων ποτών: εφαρμογή ISO 22000 |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
el |
heal.secondaryTitle |
|
el |
heal.keyword |
Πρότυπα ποιότητας |
el |
heal.keyword |
Διοίκηση ολικής ποιότητας |
el |
heal.keyword |
Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων |
el |
heal.keyword |
Τσάι |
el |
heal.keyword |
Καφές |
el |
heal.keyword |
Νερό |
el |
heal.contributorName |
|
el |
heal.language |
gre |
el |
heal.access |
free |
el |
heal.accessText |
|
el |
heal.license |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα |
el |
heal.fileFormat |
PDF |
* |
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννησου |
el |
heal.publicationDate |
2014-01-01 |
el |
heal.abstract |
Η ταχεία ανάπτυξη των βιομηχανικών τροφίμων και οι διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών για ασφαλή και βελτιωμένα τρόφιμα με ποιοτικά χαρακτηριστικά, οδήγησαν στην αύξηση της συχνότητας των ελέγχων. Έτσι δημιουργήθηκαν τα πρότυπα έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των τροφίμων. Η ιστορία, όμως, των προτύπων ποιότητας είναι παλαιά και χαρακτηρίζεται από υιοθέτηση των προτύπων σε εθνικό επίπεδο. Αυτό το κομμάτι το κάλυψε ουσιαστικά ο διεθνής οργανισμός για τυποποίηση (ΙΘΟ) που ιδρύθηκε το 1946. Από τότε, ο οργανισμός αυτός συνέταξε και δημοσίευσε ένα τεράστιο όγκο προτύπων με σκοπό μεταξύ άλλων την διασφάλιση της ποιότητας. Ένα από τα πιο επιτυχημένα πρότυπα είναι η σειρά διασφάλισης ποιότητας ΙβΟ 9000. Ο κύριος λόγος είναι πως η σειρά Ι50 9000 θεωρείται ότι παρέχει ανταποδοτικά οφέλη στις επιχειρήσεις/ φορείς που πιστοποιήθηκαν. Ένα άλλο σύστημα που αξιοποιήθηκε για θέματα ασφάλειας τροφίμων είναι το ΗΑΟΟΡ. Ωστόσο πρόσφατα αναθεωρήθηκε και αντικαταστάθηκε από ένα άλλο διεθνές πρότυπο, αρκετά πιο απαιτητικό, το ΙβΟ 22000, η εφαρμογή του οποίου ήδη έχει αρχίσει. Στην εργασία, θα παρουσιάσω τα μη αλκοολούχα ποτά και την εφαρμογή που έχει το ΙSΟ 22000. Οι κατηγορίες μη αλκοολούχων ποτών είναι: • Εμφιαλωμένο νερό • Χυμοί φρούτων • Αναψυκτικά • Τσάι• Καφές. Θα αναλυθούν η ιστορία, η παραγωγική διαδικασία, το διάγραμμα ροής καθώς και η ασφάλεια και ο έλεγχος για τους κινδύνους αντίστοιχα. |
el |
heal.abstract |
The rapid development of food industry and the ever growing demands of consumers for safe and improved food quality characteristics, led to an increase of the frequency of inspections. Thus, the standards were created to ensure food safety. However, the story of quality standards is old and characterized by the adoption of standards in national level. This piece was substantially covered by the international organization for standardization (ISO), which was established in 1946. Since then, the agency prepared and published a huge volume of standards in order among other quality assurance. One of the most successful models is the series of quality assurance ISO 9000. The main reason is that the ISO 9000 series is considered to provide reciprocal benefits to identified businesses / entities. Another system that has been used for food safety is HACCP. However, it was recently revised and replaced by another international standard, demanding enough, the ISO 22000, the application of which has already begun. In this paper, the non-alcoholic beverages and the application that the ISO 22000 has, are presented. Categories of non-alcoholic drinks are: • Bottle water • Fruit juices • Refreshments • Tea • Coffee. It has been also analyzed the history, the production process flow chart and the safety and control of the risks respectively. |
en |
heal.advisorName |
Βαρζάκας, Θεόδωρος |
el |
heal.committeeMemberName |
|
el |
heal.academicPublisher |
ΤΕΙ Πελοποννήσου |
el |
heal.numberOfPages |
174 |
* |