Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Σχηματισμός ακρυλαμιδίου σε προϊόντα τροφίμων και διαδικασίες απομάκρυνσής τους

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Βλάχου, Μαρία el
dc.date.accessioned 2015-11-25T01:27:45Z
dc.date.available 2015-11-25T03:25:29Z
dc.date.issued 2015-11-25
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/16961
dc.title Σχηματισμός ακρυλαμιδίου σε προϊόντα τροφίμων και διαδικασίες απομάκρυνσής τους el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Βιομηχανικά προϊόντα el
heal.keyword Βιοχημεία el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2014-01-01 el
heal.abstract Το ακρυλαμίδιο (CH2 = CH-CONH2), είναι ένα βιομηχανικό προϊόν που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο για τη σύνθεση του πολυακρυλαμιδίου , το οποίο έχει βρει εφαρμογή σε πολλούς κλάδους. Όμως, το μονομερές ακρυλαμίδιο παραπροϊόν της αντίδρασης Maillard που συντίθεται στα τρόφιμα κατά τη θερμική κατεργασία τους, έχει βρεθεί ότι επιφέρει επιπτώσεις στην υγεία των ζώων και πιθανότατα να συνδέεται με καρκινογένεση στους ανθρώπους. Το γεγονός αυτό επεσήμανε την ανάγκη να αποκτηθεί καλύτερη κατανόηση του τρόπου δημιουργίας και διανομής του στα τρόφιμα. Η καλύτερη κατανόηση της σύνθεσής του, αλλά και των επιπτώσεών του στα τρόφιμα, μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση των διεργασιών των τροφίμων με στόχο τη μείωση της περιεκτικότητάς του και με αποτέλεσμα την ασφάλεια των καταναλωτών. el
heal.abstract Acrylamide (CH2 = CH-CONH2) is an industrial product used worldwide to synthesize polyacrilamide, which has many applications. However, the monomer acrylamide, which is Maillard’s reaction byproduct, synthesized in foods during thermal treatment has been found to have implications in animal’s health and probably is related to human carcinogenicity. This fact indicates the need to obtain a better understanding of how it is created and is distributed in the food. A better understanding of it’s composition and it’s impact in food can lead to the development of improved food in order to reduce acrylamide’s content and thus to the safety of consumer. en
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 53 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές