Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Προσδιορισμός τροφοθρεπτικών συστατικών στα υπολλείματα καφέ και συσχέτιση ολικών φαινολικών ουσιών από τρία διαφορετικά είδη καφέ

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Τσαρεσιώτη, Κλεονίκη el
dc.date.accessioned 2015-11-25T01:27:45Z
dc.date.available 2015-11-25T03:25:29Z
dc.date.issued 2015-11-25
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/16962
dc.title Προσδιορισμός τροφοθρεπτικών συστατικών στα υπολλείματα καφέ και συσχέτιση ολικών φαινολικών ουσιών από τρία διαφορετικά είδη καφέ el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Καφές el
heal.keyword Καλλιέργεια el
heal.keyword Ποικιλίες el
heal.keyword Ιδιότητες el
heal.keyword Πείραμα el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2014-01-01 el
heal.abstract Ως αντιοξειδωτικά ορίζονται οι ουσίες οι οποίες μπορούν να παρεμποδίσουν τις αντιδράσεις των ελεύθερων ριζών, όπως των δραστικών μορφών του οξυγόνου, προστατεύοντας από την επιβλαβή δράση τους. Οι φαινολικές ενώσεις ανήκουν στα φυσικά αντιοξειδωτικά και είναι μία πολύ μεγάλη τάξη ενώσεων που περιλαμβάνει τα φαινολικά οξέα, τα φλαβονοειδή, τα στιλβένια και τις λιγνάνες. Στην παρούσα εργασία, ως δείγματα χρησιμοποιήθηκαν υπολλείματα καφέ ελληνικού, γαλλικού και εσπρέσο κοινής μάρκας ανά είδος, που υπάρχουν και καταναλώνονται ευρέως στην ελληνική αγορά. Έγινε ο προσδιορισμός των ολικών φαινολικών ουσιών με τη μέθοδο Folin-Ciocalteu και προσδιορίστηκε η ποσότητα φαινολών στα υπολλείματα κάθε είδους καφέ (ελληνικός,γαλλικός,εσπρέσο),καθώς και ο προσδιορισμός τροφοθρεπτικών συστατικών (Na,K,Mg,Mn,Ca,Fe,N,Cu).Mε βάση τα αποτελέσματα του πειραματικού μέρους έγινε μικρή ερευνά για την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του καφέ. Από την στατιστική ανάλυση, διαπιστώθηκε ότι τα υπολλείματα των υπο εξέταση καφέδων διαφέρουν ως προς την συγκέντρωσή τους σε ολικές φαινολικές ουσίες όπως και στην συγκέντρωση μακροστοιχείων και μικροστοιχείων απο εκείνη του αλεσμένου καφέ. el
heal.advisorName Ζακυνθινός, Γεώργιος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 111 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές