dc.contributor.author |
Σκοπελίτου, Κυριακή |
el |
dc.date.accessioned |
2015-11-25T01:27:46Z |
|
dc.date.available |
2015-11-25T03:25:31Z |
|
dc.date.issued |
2015-11-25 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/16964 |
|
dc.title |
Προσδιορισμός συντελεστών διάχυσης αρωματικών υλών μέσω αέριας χρωματογραφίας αναστρεφόμενης ροής (Α.Χ.Α.Ρ) |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
el |
heal.secondaryTitle |
|
el |
heal.keyword |
Χρωματογραφία |
el |
heal.keyword |
Αρωματικές ύλες |
el |
heal.keyword |
Τρόφιμα |
el |
heal.contributorName |
|
el |
heal.language |
gre |
el |
heal.access |
free |
el |
heal.accessText |
|
el |
heal.license |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα |
el |
heal.fileFormat |
PDF |
* |
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννησου |
el |
heal.publicationDate |
2014-01-01 |
el |
heal.abstract |
Η τεχνική της αέριας χρωματογραφίας ανακαλύφθηκε στις αρχές του 20° αιώνα ώς μια τεχνική διαχωρισμού.Έκτοτε χρησιμοποιείται ως μέθοδος ανάλυσης στην πλειοψηφία των επιστημών όπως χημεία, βιολογία και επιστήμης τροφίμων.Ένα παρακλάδι της αεριοχρωματογραφίας είναι η χρωματογραφία αναστρεφόμενης ροής.Μέχρι σήμερα αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται κυρίως στις αναλύσεις αρωματικών ενώσεων όπως το DL-λεμονένιο και το διακετύλιο.Ένας λόγος που είναι διαδεδομένη είναι οτι μέχρι στιγμής είναι η μοναδική μέθοδος που εφαρμόζεται στην εύρεση συντελεστών διάχυσης αρωματικών ημιπτητικών ενώσεων με υψηλό σημείο ζέσεως και στην καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς αυτών. |
el |
heal.abstract |
The technique of gas chromatography was discovered in early 20th century as a technique of segregation. Since then it is used as an analytical method in the majority of sciences such as chemistry, biology as well as food science. The offshoot of gas chromatography is reversed flow gas chromatography. Up till today this technique is mainly used in the analysis of flavoring compounds such as the DL-lemonene and the diacetyl. The reason of this common and widespread method is that up till now it is the only scientific method that is applied in order to discover the diffusion coefficients of semi-volatile flavoring compounds with high boiling point and to define their overall performance. |
en |
heal.advisorName |
Καπόλος, Ιωάννης |
el |
heal.committeeMemberName |
|
el |
heal.academicPublisher |
ΤΕΙ Πελοποννήσου |
el |
heal.numberOfPages |
50 |
* |