Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Αξιοποίηση ποιοτικών χαρακτηριστικών των αιθέριων ελαίων κατά την επεξεργασία πιλοτικής γραμμής χυμοποίησης

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Καπινιά, Αικατερίνη el
dc.date.accessioned 2015-11-25T01:31:09Z
dc.date.available 2015-11-25T03:25:32Z
dc.date.issued 2015-11-25
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/16970
dc.title Αξιοποίηση ποιοτικών χαρακτηριστικών των αιθέριων ελαίων κατά την επεξεργασία πιλοτικής γραμμής χυμοποίησης el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Εσπεριδοειδή el
heal.keyword Αιθέρια έλαια el
heal.keyword Χυμοποίηση el
heal.keyword Χυμοί φρούτων el
heal.keyword Ποιότητα el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2014-01-01 el
heal.abstract Τα εσπεριδοειδή ανήκουν στην οικογένεια των ΙΙιιίαεεαε και προέρχονται από την Κίνα και την Ινδία. Οι πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν για τα εσπεριδοειδή ήταν μεταξύ το 2000 και 1000 π.Χ. Το πορτοκάλι αποτελείται από το επικάρπιο, το μεσοκάρπιο, τον σπόρο, την πούλπα και την μεμβράνη. Τα πορτοκάλια έχουν πολλές βιταμίνες, αμινοξέα, πρωτεΐνες κτλ. Οι ποικιλίες των εσπεριδοειδών είναι πολλές όπως γλυκό πορτοκάλι, το περγαμόντο, το κίτρο, το λάϊμ, το κουμκουάτ κτλ. Στην εργασία αναφέρομαι και στα αιθέρια έλαια των εσπεριδοειδών που βρίσκονται στον καρπό τους. Το πιο γνωστό και πιο συνηθισμένο αιθέριο έλαιο είναι το ά-λεμονένιο όπου επηρεάζεται από την θερμοκρασία και το φως. Ακόμα ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός αφού προσφέρουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Οι αναλύσεις που έγιναν για την εργασία ήταν το ειδικό βάρος, ο δείκτης διάθλασης, η στροφική ικανότητα και το ρΗ. Πρώτα από όλα έγινε η χυμοποίηση όπου και πήρα τα δείγματα μου. el
heal.abstract Citrus fruits belong to the family Rutaceae and they come from China and India. The first informations we had on the citrus were between 2000 and 1000 p.Ch. Orange has the alberto, flavendo, endocarp and skin. Citrus fruits have many vitamins, aminoacids, proteins etc. In this work I relate to the essential oils of citrus fruits that they are on the fruits. The most famous and the most common essential oils is the d-lemonene is affecting by temperature and the light. Their role is very important as they provide antimicrobial properties. The analyses made for this work was the specific weight, idex refraction, visual ability and pH. But first of all it was juicing where I got my sample. en
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 60 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές