dc.contributor.author |
Καπινιά, Αικατερίνη |
el |
dc.date.accessioned |
2015-11-25T01:31:09Z |
|
dc.date.available |
2015-11-25T03:25:32Z |
|
dc.date.issued |
2015-11-25 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/16970 |
|
dc.title |
Αξιοποίηση ποιοτικών χαρακτηριστικών των αιθέριων ελαίων κατά την επεξεργασία πιλοτικής γραμμής χυμοποίησης |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
el |
heal.secondaryTitle |
|
el |
heal.keyword |
Εσπεριδοειδή |
el |
heal.keyword |
Αιθέρια έλαια |
el |
heal.keyword |
Χυμοποίηση |
el |
heal.keyword |
Χυμοί φρούτων |
el |
heal.keyword |
Ποιότητα |
el |
heal.contributorName |
|
el |
heal.language |
gre |
el |
heal.access |
free |
el |
heal.accessText |
|
el |
heal.license |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα |
el |
heal.fileFormat |
PDF |
* |
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννησου |
el |
heal.publicationDate |
2014-01-01 |
el |
heal.abstract |
Τα εσπεριδοειδή ανήκουν στην οικογένεια των ΙΙιιίαεεαε και προέρχονται από την Κίνα και την Ινδία. Οι πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν για τα εσπεριδοειδή ήταν μεταξύ το 2000 και 1000 π.Χ. Το πορτοκάλι αποτελείται από το επικάρπιο, το μεσοκάρπιο, τον σπόρο, την πούλπα και την μεμβράνη. Τα πορτοκάλια έχουν πολλές βιταμίνες, αμινοξέα, πρωτεΐνες κτλ. Οι ποικιλίες των εσπεριδοειδών είναι πολλές όπως γλυκό πορτοκάλι, το περγαμόντο, το κίτρο, το λάϊμ, το κουμκουάτ κτλ. Στην εργασία αναφέρομαι και στα αιθέρια έλαια των εσπεριδοειδών που βρίσκονται στον καρπό τους. Το πιο γνωστό και πιο συνηθισμένο αιθέριο έλαιο είναι το ά-λεμονένιο όπου επηρεάζεται από την θερμοκρασία και το φως. Ακόμα ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός αφού προσφέρουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Οι αναλύσεις που έγιναν για την εργασία ήταν το ειδικό βάρος, ο δείκτης διάθλασης, η στροφική ικανότητα και το ρΗ. Πρώτα από όλα έγινε η χυμοποίηση όπου και πήρα τα δείγματα μου. |
el |
heal.abstract |
Citrus fruits belong to the family Rutaceae and they come from China and India. The first informations we had on the citrus were between 2000 and 1000 p.Ch. Orange has the alberto, flavendo, endocarp and skin. Citrus fruits have many vitamins, aminoacids, proteins etc. In this work I relate to the essential oils of citrus fruits that they are on the fruits. The most famous and the most common essential oils is the d-lemonene is affecting by temperature and the light. Their role is very important as they provide antimicrobial properties. The analyses made for this work was the specific weight, idex refraction, visual ability and pH. But first of all it was juicing where I got my sample. |
en |
heal.advisorName |
Βαρζάκας, Θεόδωρος |
el |
heal.committeeMemberName |
|
el |
heal.academicPublisher |
ΤΕΙ Πελοποννήσου |
el |
heal.numberOfPages |
60 |
* |