Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Επίδραση της θερμοκρασίας αποθήκευσης και του υλικού συσκευασίας στους υδατάνθρακες δυο ποικιλιών μπάμιας

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Τσιστράκη, Αναστασία el
dc.date.accessioned 2015-11-25T01:31:10Z
dc.date.available 2015-11-25T03:25:34Z
dc.date.issued 2015-11-25
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/16971
dc.title Επίδραση της θερμοκρασίας αποθήκευσης και του υλικού συσκευασίας στους υδατάνθρακες δυο ποικιλιών μπάμιας el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Μπάμιες el
heal.keyword Ποικιλίες el
heal.keyword Συγκομιδή el
heal.keyword Αποθήκευση el
heal.keyword Ύδατάνθρακες el
heal.keyword Πείραμα el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2014-01-01 el
heal.abstract Στην συγκεκριμένη πτυχιακή μελετήθηκε η μετασυλλεκτική συμπεριφορά των λοβών μπάμιας της ποικιλίας Μπογιατίου και Clemson Spineless σε σχέση με τη διάρκεια αποθήκευσης (5, 10 και 15 ημέρες), τη θερμοκρασία αποθήκευσης (7 και 10°C) και τον τρόπο συσκευασίας (ανοιχτή συσκευασία- μάρτυρας και κλειστή συσκευασία- λοβοί καλυμμένοι με πλαστικό φιλμ). Οι μετρήσεις που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια του πειράματος αφορούσαν στην απώλεια βάρους, την ξηρά ουσία και την περιεκτικότητα των λοβών σε υδατάνθρακες (άμυλο, σακχαρόζη, φρουκτόζη, γλυκόζη). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η περιεκτικότητα των λοβών σε άμυλο κατά τη συγκομιδή ήταν υψηλότερη σε αυτούς της Μπογιατίου. Σε όλες όμως τις περιπτώσεις παρουσιάστηκε ραγδαία μείωση του αμύλου από την 5η κιόλας μέρα αποθήκευσης. Η περιεκτικότητα όμως των λοβών σε γλυκόζη κατά τη συγκομιδή ήταν υψηλότερη στους λοβούς της Clemson spineless. Κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης η περιεκτικότητα των λοβών σε γλυκόζη σε όλες τις επεμβάσεις μειώθηκε, ενώ η περιεκτικότητα των λοβών σε σακχαρόζη και φρουκτόζη παρουσίασε μικρές αυξομειώσεις. Η απώλεια βάρους των λοβών και των δύο ποικιλιών αυξήθηκε με το χρόνο αποθήκευσης ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία αποθήκευσης και τη συσκευασία. Η απώλεια βάρους των λοβών ήταν μικρότερη όταν οι λοβοί ήταν καλυμμένοι με το πλαστικό φιλμ και αποθηκεύθηκαν στους 7°C. Επίσης μικρότερη απώλεια υγρασίας είχαν οι λοβοί της ποικιλίας Μπογιατίου. Η ξηρά ουσία των λοβών της Μπογιατίου ήταν υψηλότερη κατά το στάδιο της συγκομιδής σε σχέση με αυτή της Clemson spineless. Σε όλες τις περιπτώσεις παρουσιάστηκε ελαφρά μείωση της ξηράς ουσίας κατά την 15η ημέρα αποθήκευσης. Οι καλυμμένοι με φιλμ λοβοί όταν αποθηκεύθηκαν στους 7°C είχαν μικρότερη απώλεια βάρους, υψηλότερη ξηρά ουσία και μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες (άμυλο, σακχαρόζη, φρουκτόζη γλυκόζη) και για τις δύο ποικιλίες. Μεταξύ των δύο ποικιλιών καλύτερα αποτελέσματα παρουσίασαν οι λοβοί της ποικιλίας Μπογιατίου el
heal.advisorName Ρεκούμη, Κωνσταντίνα el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 60 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές