Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Προσέγγιση προσδιορισμού του τρυγητού των ποικιλιών ροδίτη, μαυροδάφνης, μοσχάτου στο νομό Αχαΐας

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.author Βούτσια, Μαρία el
dc.date.accessioned 2015-11-25T06:04:44Z
dc.date.available 2015-11-26T03:00:48Z
dc.date.issued 2015-11-25
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/16988
dc.title Προσέγγιση προσδιορισμού του τρυγητού των ποικιλιών ροδίτη, μαυροδάφνης, μοσχάτου στο νομό Αχαΐας el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Αμπελουργία el
heal.keyword Αμπέλια el
heal.keyword Σταφύλια el
heal.keyword Τρύγος el
heal.keyword Οινοποίηση el
heal.keyword Αχαΐα el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 1997-01-01 el
heal.abstract Στην παρούσα εργασία γίνεται μία προσπάθεια μελέτης των συνθηκών (έδαφος, κλίμα, καλλιεργητική τεχνική, κ.α.) που επηρεάζουν την πρώτη ύλη του κρασιού, δηλαδή το σταφύλι, ώστε το παραγόμενο προϊόν να διαθέτει τα απαιτούμενα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ανάλογα με τον τύπο κρασιού που θελουμε. Επίσης με συνεχείς δειματοληψίες και αναλύσεις συγκεντρώνονται διάφορα γλευκομετρικά στοιχεία τα οποία αξιολογούνται για να εκτιμηθει ο χρόνος της τεχνολογικής ωριμότητας. Για την πραγματοποίησή της έχουν επιλεγεί αμπελώνες των σημαντικότερων για τον Νομό Αχαϊας ποικιλιών, που είναι ο Ροδίτης, η Μαυροδάφνη και το Μοσχάτο. Ενδεικτικά γίνεται μία σύντομη αναφορά στην ποικιλία Chardonnay επειδή πρόκειται για μια ξενική ποικιλία που δείχνει να προωθείται στο νομό. el
heal.advisorName Νικόπουλος, Δημήτριος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 97 *


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics