dc.contributor.author |
Βούτσια, Μαρία |
el |
dc.date.accessioned |
2015-11-25T06:04:44Z |
|
dc.date.available |
2015-11-26T03:00:48Z |
|
dc.date.issued |
2015-11-25 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/16988 |
|
dc.title |
Προσέγγιση προσδιορισμού του τρυγητού των ποικιλιών ροδίτη, μαυροδάφνης, μοσχάτου στο νομό Αχαΐας |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
el |
heal.secondaryTitle |
|
el |
heal.keyword |
Αμπελουργία |
el |
heal.keyword |
Αμπέλια |
el |
heal.keyword |
Σταφύλια |
el |
heal.keyword |
Τρύγος |
el |
heal.keyword |
Οινοποίηση |
el |
heal.keyword |
Αχαΐα |
el |
heal.contributorName |
|
el |
heal.language |
gre |
el |
heal.access |
free |
el |
heal.accessText |
|
el |
heal.license |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα |
el |
heal.fileFormat |
PDF |
* |
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννησου |
el |
heal.publicationDate |
1997-01-01 |
el |
heal.abstract |
Στην παρούσα εργασία γίνεται μία προσπάθεια μελέτης των συνθηκών (έδαφος, κλίμα, καλλιεργητική τεχνική, κ.α.) που επηρεάζουν την πρώτη ύλη του κρασιού, δηλαδή το σταφύλι, ώστε το παραγόμενο προϊόν να διαθέτει τα απαιτούμενα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ανάλογα με τον τύπο κρασιού που θελουμε. Επίσης με συνεχείς δειματοληψίες και αναλύσεις συγκεντρώνονται διάφορα γλευκομετρικά στοιχεία τα οποία αξιολογούνται για να εκτιμηθει ο χρόνος της τεχνολογικής ωριμότητας. Για την πραγματοποίησή της έχουν επιλεγεί αμπελώνες των σημαντικότερων για τον Νομό Αχαϊας ποικιλιών, που είναι ο Ροδίτης, η Μαυροδάφνη και το Μοσχάτο. Ενδεικτικά γίνεται μία σύντομη αναφορά στην ποικιλία Chardonnay επειδή πρόκειται για μια ξενική ποικιλία που δείχνει να προωθείται στο νομό. |
el |
heal.advisorName |
Νικόπουλος, Δημήτριος |
el |
heal.committeeMemberName |
|
el |
heal.academicPublisher |
ΤΕΙ Πελοποννήσου |
el |
heal.numberOfPages |
97 |
* |