Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Βιολογική καλλιέργεια της ροδακινιάς στο νομό Κορινθίας

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Γκίκας, Σωτήριος el
dc.date.accessioned 2015-11-25T06:11:52Z
dc.date.available 2015-11-26T03:03:58Z
dc.date.issued 2015-11-25
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17582
dc.title Βιολογική καλλιέργεια της ροδακινιάς στο νομό Κορινθίας el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Βιολογική καλλιέργεια el
heal.keyword Βιολογική γεωργία el
heal.keyword Ροδάκινα el
heal.keyword Φυτοπροστασία el
heal.keyword Κορινθία el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2010-10-01 el
heal.abstract Ως βιολογική ή οικολογική γεωργία θα μπορούσαμε να ονομάσουμε την ήπια και φιλική προς το περιβάλλον γεωργία, που υλοποιείται χωρίς την χρήση χημικών φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων. Τα βιολογικά προϊόντα από την μια ικανοποιούν την αναζήτηση του καταναλωτή για αυθεντικά, υψηλής ποιότητας και ασφαλή τρόφιμα και από την άλλη προσφέρουν μια προστιθέμενη αξία στον παραγωγό - βιοκαλλιεργητή. Η βιολογική γεωργία εμφανίστηκε στην Κορινθία στις αρχές του 1990. Στο νομό Κορινθίας η βιολογική καλλιέργεια της ροδακινιάς βρίσκεται σε αρχικό στάδιο αφού μόλις 25 στρέμματα καλλιεργούνται με αυτή τη μέθοδο. Η ροδακινιά είναι οπωροφόρο δέντρο, με ροζ άνθη που βγαίνουν την άνοιξη, πριν ακόμα κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα φύλλα. Ο καρπός των ροδάκινων αποτελείται από σαρκώδες μέρος που περιβάλλει ένα σκληρό πυρήνα. Όσον αφορά στη διατροφική αξία, το ροδάκινο περιέχει πρωτεΐνες, ζάχαρη, αρκετή ποσότητα βιταμίνης C και Ε, πολλά αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, φώσφορο, βιοτίνη, σίδηρο και ασβέστιο. Τα δένδρα πρέπει να εφοδιάζονται με ικανοποιητική εδαφική υγρασία ώστε να εξασφαλίζεται ισορροπημένη βλάστηση και υψηλή εσωτερική και εξωτερική ποιότητα των καρπών. Το κλάδεμα διακρίνεται σε χειμερινό - εφαρμόζεται από την έναρξη της πτώσης των φύλλων μέχρι πριν την έναρξη της ανθοφορίας - και σε θερινό, που γίνεται κατά τη βλαστική περίοδο. Στη βιολογική γεωργία, η λίπανση στοχεύει στην αύξηση της γονιμότητας του εδάφους και στην προσθήκη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών για την ανάπτυξη των φυτών. Λόγο του υποτροπικού κλίματος της Ελλάδας, στα οπωροφόρα δένδρα αναπτύσσονται πολλά είδη εντόμων τα οποία εξελίσσονται σε εχθρούς. Η ροδακινιά πέρα από τα έντομα προσβάλλεται από βακτηριολογικές, ιολογικές και μυκητολογικές ασθένειες. el
heal.advisorName Μπαρμπούτσης, Ανδρέας el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 80 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές