heal.abstract |
Ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός που αντιμετωπίζουν στις αγορές του εξωτερικού τα μεταποιημένα προϊόντα βιομηχανικής τομάτας (τοματοπολτός - αποφλοιωμένες τομάτες - τοματοχυμός) καθώς και η ιδιαίτερη έμφαση που δίνεται στην παραγωγή ασφαλών προϊόντων, υψηλής ποιότητας σε ανεκτές για τον καταναλωτή τιμές, επιβάλλουν την ένταση των προσπαθειών για τη βελτίωση της ποιότητας της παραγόμενης πρώτης ύλης. Και αυτό γιατί, όπως είναι γνωστό η ποιότητα των τελικών προϊόντων εξαρτάται άμεσα από την ποιότητα της πρώτης ύλης που χρησιμοποιούν οι γεωργικές βιομηχανίες. Η συνεχής ενημέρωση των καλλιεργητών σχετικά με την τεχνική της καλλιέργειας είναι απαραίτητη για την επίτευξη των μεγαλύτερων δυνατών αποδόσεων και της καλύτερης ποιότητας του προϊόντος. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η καταγραφή και η κατανόηση του τρόπου καλλιέργειας, επεξεργασίας, τυποποίησης και διάθεσης της βιοηχανικής ντομάτας στα πλαίσια μιας καλπάζουσας καταναλωτικής κοινωνίας. Ο μεγάλος ανταγωνισμός που δημιουργείται σήμερα, στη διάθεση των νωπών και μεταποιημένων γεωργικών προϊόντων, αντιμετωπίζεται μόνο με την υψηλή ποιότητα και την σωστή σύγχρονη οργάνωση της εμπορίας. |
el |